پاورپوینت کتاب برنامه ‏‌‏ریزی نیروی انسانی سید جوادیان

پاورپوینت کتاب برنامه ‏‌‏ریزی نیروی انسانی نوشته دکتر سید رضا سید جوادیان، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، به بررسی مبانی و اصول برنامه‌ ریزی نیروی انسانی در سازمان‌ ها می‌پردازد. این کتاب شامل موضوعاتی همچون تأثیر متغیرهای محیطی، اهداف سازمان و طراحی مشاغل، تجزیه و تحلیل شغل، ابزارها و فنون پیش‌بینی نیروی انسانی، تأمین نیرو، کارمندیابی و انتخاب، و جامعه‌ پذیری کارکنان است. نویسنده به اهمیت تطابق اهداف سازمان با نیازهای نیروی انسانی و چالش‌ های محیطی می‌ پردازد و راهکارهایی برای مدیریت مؤثر منابع انسانی ارائه می‌دهد.

کتاب برنامه ‏‌‏ریزی نیروی انسانی سید جوادیان

تألیف :
عضو هیأت علمی ‏‌‏دانشگاه تهران

چاپ چهارم : با تجدید نظر کامل
انتشارات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

عناوین فهرست مطالب
فصل 1- مبانی برنامه‏‌‏ریزی نیروی انسانی
فصل دوم – متغیرهای محیطی اثر گذار بر برنامه‌ریزی نیروی انسانی
فصل سوم- اهداف سازمان و طراحی مشاغل
فصل چهارم-تجزیه و تحلیل شغل
فصل پنجم – اهمیت برنامه‏‌‏ریزی نیروی انسانی
فصل ششم- ابزار و فنون پیش بینی برنامه‏‌‏ریزی نیروی انسانی
فصل هفتم- تأمین نیرو و کارمندیابی
فصل هشتم – انتخاب
فصل نهم – جامعه‏‌‏پذیری کارکنان

فصل اول :
مبانی برنامه‏‌‏ریزی نیروی انسانی
مقدمه :
در سال‌های اخیر برنامه‏‌‏ریزی نیروی انسانی در محدوده‌های زمانی متفاوت به عنوان ابزاری که مستقیم یا غیر مستقیم اهداف، برنامه‌ها و استراتژیهای سازمانی را با اهداف و برنامه‌های نیروی انسانی مرتبط می‌سازد توجه صاحبنظران را به خود معطوف ساخته و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است . برنامه‏‌‏ریزی نیروی انسانی به عنوان یکی از پیچیده‌ترین، فنی‏‌‏ترین و رقابتی ترین زمینه‌های فعالیت مدیران در کارکرد منابع انسانی در جهت پاسخگویی به انتظارات کارکنان و جامعه در سطح خرد و کلان به کار گرفته می‌شود .

در ابتدا نقش مدیر اداره کارکنان به استخدام و نگهداری کارکنان معطوف بود، اما به تدریج شناخت نیازهای نیروی کار و رفع نیازهای افراد ضرورت پیدا کرد . امروزه مدیر اداره کارکنان جهت انجام وظایف خود این ضرورت را احساس می‏‌‏کند که به طور پیوسته به برنامه‌ریزی‌هایی بیندیشد که هم اهداف سازمان و هم اهداف کارکنان و مدیریت را همسان نماید .
اثر بخشی زمانی حاصل خواهد شد که چالش‏‌‏های محیطی را تا حد امکان از نظر دور نداشته و بررسی‌مداومی از این متغیر‌ها داشته باشیم .و در جهان پویا و همیشه در تغیر بهترین تغییراتی که عملکرد مدیران اداره انسانی را در برنامه‌‌ریزی‏‌‏های و متأثر ساخته عبارتند از :‌

1-تغییرات ترکیب نیروی کار
امروزه از جمله تغییرات مهمی‏‌‏که ترکیب نیروی کار سازمان را متأثر می‌سازد می‌توان از موارد زیر یاد کرد :
1-1-تعداد کارکنانی که در رده‌های عملیات تخصصی در سازمانها هستند افزایش یافته است .و تنوع تخصیصی افراذ موجب ایجاد توقعات جدیدی گردیده . که نیاز دایره خاصی را جهت اداره آنها مطرح می‌نماید .
2/1-افزایش سطوح آموزش رسمی‏‌‏برای کلیه نیروهایی که در نظام به کار گرفته شده‌اند . افزایش سطح تحصیلات دانشگاهی و نظری موجب تغییر نگرش در رفتار فردی و گروهی و توقعات اجتماعی ایفاد گشته است .

که همگون سازی و منطبق ساختن توقعات جدید و نیاز به سیاست‌های جدیدی را در اداره انسانی مطرح می‌سازد .
3/1-افزایش حضور بانوان در سطوح متعدد سازمان و پیامدهای ناشی از حضور آنان به صورت کارکنان زن مجرد، کارکنان زن متأهل فاقد فرزند، تعداد مادران شاغلی که مشکلات و فشارهای عصبی ناشی از محیط کار و محیط خارج از کار را دارند و مادرانیکه فرزندان آنها به استقلال از خانواده رسیده‌اند و نگرانی اولیاء‌در مورد آنها به حداقل رسیده است، نیاز به الگوهای رفتاری ویژه‌ای را مطرح می‌نماید .

2-تغییر ارزش‌های نیروی کار
تغییر در ترکیب نیروی کار به ارزش‌‌های جدید در باورهای اساسی و هنجارهای نیروی انسانی منجر گردید که تحت عنوان «اخلاق کار»[1] نامیده شود . اخلاق جمع خلق و خو، طبیعت و سرشت انسانی است و در مفهوم به معنی دانش بد و نیک خوی‌ها و تدبیر انسانی است (معین، 174:1379) . اخلاق کار مفاهیم کارکردی مانند وقت شناسی،اطلاعات در سازمان،امانت داری، تلاش، صداقت، صرفه‏‌‏جویی و پشتکار را شامل می‌شود . از آنجا که یک نیروی کار با مجموعه ارزش‏‌‏هایش جهت خدمت در سازمان به کار گرفته می‌شود .
[1].work Etnic

1/2-جریان کار انعطاف پذیر
این جریان برنامه‌ای است که به کارکنان اجازه می‏‌‏دهد تا در ساعات مختلف کار را شروع کنند . جدولی که توسط یکی از شرکتها مورد استفاده قرار گرفت به شرح زیر است :‌
الف- ساعت 7 الی 9 صبح، یک محدوده انعطاف پذیر است که ممکن‌ است یک کارمند آن را برای شروع کار انتخاب کند .
ب-ساعت 9 الی 15: 11 صبح،زمان اصلی است که همه کارکنان باید حاضر باشند .
ج-ساعت 15: 11 صبح الی 13 عصر، زمان انعطاف پذیر برای یک نهار 30 دقیقه‌ای و برگزاری مراسم عبادی و استراحت کوتاه می‌باشد .

د-ساعات 13 الی 16 عصر، زمان اصلی است که همه کارکنان باید حاضر باشند .
هـ-از ساعت 16 الی 18 عصر، زمان انعطاف پذیر برای پایان کار است .
وقتی که این آزادی به کارکنان داده شد . بیشتر از نصف آنان شروع زودتر کار را انتخاب کردند و حدود یک سوم یک سوم نیز، کار در ساعات معمولی را برگزیدند . همه کارکنان باید به میزان ساعات مشخص شده در هفته کار کنند . اما ساعات کاری متناوب گروه‏‌‏های کاری با یک انحراف از برنامه ، انتخاب شده است . در انتخاب ساعت شروع و پایان کار، رأی گروهی بر رأی فردی به تناسب واحدهای کاری یا کارهای مرتبط ترجیح دارد .

این برنامه امکان تطبیق با ارزش‏‌‏های کاری را امکان پذیر ساخت چنانکه خود کار فرمایان به فواید آن پی بردند . از نتایج یک تحقیق از 40 سازمان در این زمینه، 34 سازمان کاهش تأخیر و 22 سازمان کاهش نرخ غیبت را گزارش دادند (johartly , 1976:141).

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 220