تحقیق در مورد تأثیر مراسم های دینی بر سلامت روان

تحقیق در مورد تأثیر مراسم های دینی بر سلامت روان

این تحقیق در مورد مراسم های دینی می باشد و توضیحات کاملی در مورد تأثیر آن بر روی سلامت روان ارائه می نماید.

چکیده
آرامشی که از برقراری ارتباط با خدا حاصل می‌شود، مزایای بی شماری را برای رفتار و عادات روزمره فرد به ارمغان می‌آورد. سالم بودن از نظر معنوی می‌تواند بدن شما را هم سالم‌تر کند. از تأثیرات کاهنده عبادت بر استرس گرفته تا کاهش افسردگی، سلامتی معنوی باعث اثرات شگفتی بر سلامتی جسمی فرد هم می‌شود.

افزایش چشم گیر جمعیت، گسترش شهرنشینی و توسعه صنعت موجبات تغييرات اساسی را در ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی فراهم نموده است. انزوای فوق العاده خانواده های هسته ای، افزایش طلاق، ظهور خانواده های تک سرپرست، از بین رفتن نقش های سنتی، آزادی بیش از حد در سبک زندگی و انتخاب همسر، گسترش فردگرایی و مادی گرایی افراطی، ورود زنان به بازار کار این تغییرات و دگرگونی های پیاپی مشکلات روحی روانی و اجتماعی زیادی را بر افراد جامعه تحمیل نموده است.

به دلیل ایجاد دگرگونی عظیمی که در سبک زندگی مردم به وجود آمده است، سبک و شیوه سنتی که در خانواده گسترده و مناطق روستایی و کوچک مرسوم بوده، دچار تحولات بنیادی شده و روز به روز مسائل و مشکلات جدیدی برای فرد و جامعه آفریده و به اضطراب، نگرانی و هراس افراد جامعه افزوده است.

در این راستا ابتدا نقش دین و برخی از کارکردهای آن به عنوان یک نیاز فطری مورد مداقه و بازبینی قرار گرفته، سپس به اختصار سلامتی و بهداشت روان توضیح داده شده، و در انتها نقش اعتقادات مذهبی در کنار آمدن با زندگی و خوب زیستن و چگونگی حفظ بهداشت روانی با ذکر تحقیقات و پژوهشهای متعدد به تصویر کشیده شده است.

مقدمه
افزايش چشم گير جمعيت، گسترش شهرنشيني و توسعه صنعت موجبات تغييرات اساسي را در ساختارهاي اقصادي، اجتماعي، فرهنگي و خانوادگي فراهم نموده است. انزواي فوق العاده خانواده هاي هسته اي، افزايش طلاق، ظهور خانواده هاي تک سرپرست، از بين رفتن نقش هاي سنتي، آزادي بيش از حد در سبک زندگي و انتخاب همسر، گسترش فردگرايي و مادي گرايي افراطي، ورود زنان به بازار کار … اين تغييرات و دگرگوني هاي پياپي مشکلات روحي رواني و اجتماعي زيادي را بر افراد جامعه تحيل نموده است.

به دليل ايجاد دگرگوني عظيمي که در سبک زندگي مردم به وجود آمده است، سبک و شيوه سنتي که در خانواده گسترده و مناطق روستايي و کوچک مرسوم بوده، دچار تحولات بنيادي شده و روز به روز مسايل و مشکلات جديدي براي فرد و جامعه آفريده و به اضطراب، نگراني و هراس افراد جامعه افزوده است.

در جهان امروز علی رغم پیشرفت های شگرف و گوناگونی که در تمام زمینه ها اقتصادی، اجتماعی و از جمله علوم رخ داده است، بشر نتوانسته مشکلات روحی روانی خود مانند اضطراب، افسردگی، فشارهای روانی و پوچ گرایی و بی معنی بودن زندگی و استرس و فشارهای عصبی را درمان کند، چنین به نظر می رسد که انسان، امروزه هویت اصلی خود را از دست داده و از خویشتن خویش بیگانه شده است.

گرچه انسان به بسیاری از امیدها و آرزوهای خویش به ویژه دستاوردهای مادی و رفاهی رسیده، که هرگز فکر تحقق آنها را نمی نموده و در این زمینه ها دست آوردهای شگفت آوری داشته است. در عین حال زندگی بشر با احساس خشنودی و خوشبختی، آرامش و آسایش خیال و رضایت مندی همراه نبوده است.

از منظر زندگی فردی، بدرفتاریها، بدخلقی ها، نابهنجاری ها، سوءظنها، حسادت ها، خودپسندی، غرور، بدزبانی و بدبینی ها هریک بخشی از هویت انسانی ما را به مخاطره انداخته و از سوی دیگر در حوزه اجتماعی، آسیب ها و ناهنجاریها، سودجویی ها، منفعت طلبی ها، فریب ها، کامجوئی های نامشروع، فضای زندگی را به ابتذال، بی تفاوتی و پوچی کشانده است، قرآن می فرماید: «والعصر ان الانسان لفي سر» (العصر، ۱ و ۲) یعنی: قسم به عصر که انسانها همه در زیانتد.

چنین به نظر می رسد که ما انسانها که از خویشتن خویش و اصول اصلی عالم هستی به دور افتاده ایم، از ملکوت و عالم بالا بریده، وجود و گوهر جانمان را به دست فراموشی سپرده ایم که در این باره قرآن می فرماید: «نسو الله فنسيهم ان المنفقين هم الفسقون» (التوبه، ۹۷) یعنی: خدا را فراموش کردند و خدا آنها را فراموش کرده و رحمتش را از آنها قطع نموده، منافقان قطعا فاسقند می دانیم که شناخت هدف آفرینش یکی از دغدغه های دیرین بشری بوده، که از یکسو با سرنوشت انسان گره خورده و از سوی دیگر با خداوند و جهان هستی سروکار دارد. هدفی که انسان بر خلقت می شناسد، نگاه او به جهان و انسان را رقم زده هدف و جهت گیری زندگی او را مشخص می نماید. بدان سان که می تواند بر همه انگیزه ها، اندیشه ها، احساسات و عواطف، اعمال و رفتار او تأثیر گذارد و به زندگی انسان معنی و مفهومی داده و یا او را به پوچی و بی معنایی رهنمون سازد (کمالی، ۱۲۵).

از روزگار هوسرل تا به امروز این اندیشه که دانش و صنعت نتوانسته پناگاه امن انسان باشد تداوم یافته و در عرصه های نظری و عملی دلایل دیگری بر اثبات آن اندیشه آورده شده است و نمونه عینی اش جامعه آمریکا و برخی از کشورهای پیشرفته اروپایی هستند که به لحاظ علمی و فنی سرآمد کشورهای جهان هستند ولی با سقوط اخلاقی و آسیب های روانی اجتماعی عدیده ای روبرو هستند. به عنوان مثال بر اساس یک نظر سنجی که از مردم آمریکا در سال ۱۹۹۸ به عمل آمده ۵۲٪ مردم اظهار داشته اند که از زندگی خود رضایت چندانی نداشته و احساس تنهایی و افسردگی می کنند. (قیوم زاده، ۳۰)

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
کارکرد دین و اعتقادات مذهبی به عنوان یک نیاز فطری
تأثیر دعا بر بدن
تاثیر انجام فرائض دینی بر جسم
معنویت و سیستم ایمنی شما
کاهش امید به زندگی و خطر مرگ
مشکلات اقتصادی؛ عامل پرخطر
نقش انکارناپذیر مذهب در جامعه
زنان و مردان مذهبی سالم‌ترند
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 21

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط