دانلود نمونه پروپوزال رشته بیابان زدایی

این پروپوزال در مورد اثرات اقتصادی اجتماعی پروژه بین المللی منارید بر شاخص زیست محیطی بیابان زدایی (رشته بیابان زدایی) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

دانلود نمونه پروپوزال رشته بیابان زدایی

مقدمه:
در ارتباط با مسائل اجتماعی و اقتصادی بیابان زایی باید این واقعیت را قبول کرد که مسائل و مشکلات فعلی بیابان و بیابان زایی در ایران صرفا مشکلات فنی و تکنیکی نیست بلکه مسا ئل ساختاری و اجتماعی و چه بسا سیاسی است. در حوزه وسیع و گسترده بیابان بیشترین ارتباط با جوامع روستایی است، بنابراین شناخت ساختار اجتماعی و اقتصادی جامعه روستایی از جمله توفیقات کاری مطالعات و پروژه ها محسوب می شود. وضع جوامع روستایی در زمینه های اجتماعی و اقتصادی ویژگی های خاص خود را دارد.

ارتباط این جامعه با محیط اطراف خود در طول زمان باعث بوجود آمدن روابط و عرف خاصی در سطح روستا گردیده که بسته به شرایط محیط در مناطق مختلف متفاوت است، بنابراین در هر برنامه ای که در ارتباط با جامعه ی روستایی باشد، شناخت ساختار اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی روستا و عملکرد آن ضرورت دارد و بدون توجه به آن هر گونه طرحی نه تنها با مؤفقیت همراه نخواهد بود بلکه باعث بروز ناهماهنگی و به هم زدن ساختار سنتی اجتماعی و اقتصادی روستا نیز خواهد شد.

فعالیت های چند دهه اخیر بیابان زدایی تا حدودی گویای این واقعیت است، زیرا در اغلب طرح هایی که تاکنون به مرحله اجرا درآمده به وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم کمتر توجه شده است به طوری که مردم در مقام معارضه با منابع طبیعی بوده اند. در این زمینه بایستی خلاء ناشی از ضعف فرهنگی به ویژه فرهنگ منابع طبیعی به طریقی پر شود. ضمن آنکه اقدامات قانونی در برابر متجاوزین به منابع طبیعی برای هر قشری از جامعه با قاطعیت اجرا گردد.

به نظر کارشناسان از دیدگاه شرایط زیست محیطی، جهان امروز با چهار مشکل جدی و عمده شامل افزایش میزان آلودگی هوا، آلودگی آب ها، تخریب لایه اوزون و تخریب سرزمین یا بیابان زایی مواجه است که از میان چهار مشکل فوق مسئله بیابان زایی اهمیت بیشتری دارد، زیرا از یک سو کشور ما به دلایل شرایط خاص اقلیمی و موقعیت جغرافیایی در معرض این پدیده است و از سوی دیگر این مسئله درد مشترک کشورهای جهان سوم است (سلطانیه 1383).

بیابان زایی به مفهوم تخریب سرزمین یا کاهش توان بیولوژیکی در مناطق خشک و نیمه خشک و خشک نیمه مرطوب تحت تأثیر دو دسته عوامل طبیعی و انسانی است (عبدی نژاد 1386). Logo (2000) نیز بیابان زایی را فقر اکوسیستم در نواحی خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب معرفی نموده و این فقر را نتیجه ی فعالیت های بی رویه ی انسان و خشکسالی می داند.

این پدیده ، فعّالانه در حال تکوین است و تأثیر جدّی بر روند زندگی بسیاری از انسان ها به ویژه روستائیان گذاشته است. این وضعیت به دلایل گوناگون از جمله عدم بهره برداری صحیح از منابع طبیعی مناطق خشک و نیمه خشک، افزایش روزافزون جمعیت، مسائل اجرایی، عدم شناخت فرهنگ منابع طبیعی و … پدید آمده است. سالیان طولانی نیز دستگاه های ذیربط برای حل این مشکل کوشیده اند ولی متأسفانه کمتر با مؤفقیت همراه بوده است.

در این زمینه اگر به جلب مشارکت مردم در احیاء سرزمین توجه نشود مسلماً صرف بودجه های اختصاص داده شده چندان با مؤفقیت همراه نخواهد بود. نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد که مهار رشد بیابان از عهده دولت بر نمی آید مگر اینکه سرمایه گذاری شایسته در مورد جلب مشارکت روستائیان در زمینه بیابان زدایی سرلوحه طرح ها و فعالیت ها قرار گیرد. بدیهی است که جلب این مشارکت هم کار آسانی نیست و باید از جهات مختلف درباره آن به تحقیق پرداخت و عوامل مؤثر در جلب مشارکت در این زمینه بررسی شود، چرا که شناسایی این عوامل مقدم بر اجرای هرنوع کار برای کنترل بیابان می باشد.

امروزه تمام تلاش ها در جهت توسعه انسانی در راستای کاهش تهدیدها و افزایش فرصت ها است. در کشورهای توسعه یافته، شکل گیری NGO ها (سازمان های غیر دولتی) از واجبات است و در هر کار و پروژه ای بایستی سهم سازمان های دولتی، مردم و NGO، مشخص باشد. در نتیجه در امر حفظ منابع طبیعی امکان مشارکت وجود دارد اما مشارکتی پیچیده و همه جانبه که در این خصوص نمی توان ساده اندیشی کرد.

ساختار جمعی، شرایط قبل و حال مردم و لایه های روان شناختی بایستی صورت بگیرد و الگوی در نظر گرفته شده بایستی انعطاف پذیر بوده و با شرایط حال مطابقت کند، تک بخشی نباشد و بدون شناخت با محیط پژوهشی طراحی نگردد و آسیب شناسی هر کدام از اضلاع مثلث ( دولت، مردم و NGO ) به خوبی صورت گرفته باشد (گزارش 1 توسعه یاران مهر، 1392).

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جامعه، نمونه ی آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 24

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط