دانلود پروپوزال بررسی اکوتوریسم و توسعه پایدار

این پروپوزال در مورد بررسی اکوتوریسم و توسعه پایدار (رشته جغرافیا) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

دانلود پروپوزال بررسی اکوتوریسم و توسعه پایدار

مقدمه
توریسم از مهمترین فعالیتهای انسانی معاصر است که همراه با بوحود آوردن تغییرات شگرف در سیمای زمین ،اوضاع سیاسی ،اقتصادی ،فرهنگی ،منش و روش زندگی انسانهارا دگرگون می سازد(محلاتی ،13 :1380).توریسم هم مانند یک علم و صنعتبرای رشد و پیشرفت خودنیاز به پژوهش دارد و نخستین گام برای ارتقاء صنعت توریسم شناخت جاذبه های توریستی است(رهنمایی،5:1369).صنعت گردشگری آنچنان در توسعه اقتصادی- اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آنرا صادرات نامرئی نامیده اند(رضوانی ،8:1374).

پیشرفت های متنوع تکنولوژی قرن حاضر موجبات پیشرفت ارتباطات، حمل و نقل، افزایش سرعت و آسایش نسبی مسافرت را در پی داشت که در نتیجه، انقلاب بزرگی در صنعت گردشگری به وجود آمد. به دنبال آن ایجاد مراکز و خدمات گردشگری و فعالیت های مرتبط با آن توسعه یافت، تا جایی که گردشگری خارجی در سال های اخیر منبع قابل توجهی برای تأمین نیازهای ارزی و ایجاد اشتغال بسیاری از کشورها بوده است و به عنوان یکی از اقلام صادراتی نامرئی نقش مهمی را در عرصه تجارت جهانی ایفا می کند. به طوری که در حال حاضر پس از صنعت نفت و خودرو سازی، سومین صنعت صادراتی جهانی محسوب می شود.این صنعت آنچنان در توسعه اقتصادی – اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صنعت نامرئی نامیده اند(رضوانی، 1374 : 8).

توریسم و پیامد های آن از جمله پدیده های نوین قرن بیستم هستند که طبق برآورد کارشناسان این صنعت در آینده از جایگاه والایی در معاملات اقتصادی برخوردار خواهد بود. این صنعت قریب 10 درصد درآمدهای جهانی را شامل شده و در زمینه اشتغال، یک دهم کارگران جهانی را فراهم نموده است.توجه به صنعت گردشگری از یک سو به علت ارزش های اقتصادی و از سوی دیگر به دلیل اثرات فرهنگی و اجتماعی آن می باشد(الوانی و دیگران، 1373: 75).

یکی از بخش هایی که در صنعت توریسم مورد توجه گردشگران و جهانگردان قرار گرفته است، صنعت اکو توریسم است. توسعه اکوتوریسم می تواند با ایجاد فرصت های شغلی منافع اقتصادی بی شماری را به طور مستقیم متوجه مردم بومی کشورها کند. اکوتوریسم از بنیان های توسعه پایدار جوامع و راهی برای حفظ چشم اندازها و ذخایر طبیعی است که بیش از تأسیسات رفاهی و اقامتی به منابع انسانی نیاز دارد به همین دلیل نیازی به جذب سرمایه گذاری های سنگین ندارد.

بدون آگاهی و شناخت پتانسیل ها در هر منطقه، امکان برنامه ریزی وجود نخواهد داشت. در واقع شناخت پتانسیل های هر منطقه به محقق این امکان را می دهد تا بر اساس وضع موجود و توان منطقه متناسب با آن توسعه و جهت آن را شناسایی کند(رضوانی، 1380 : 37).

ایران یکی از پنج کشور بهره مند از تنوع زیستی کامل به شمار می آید که مجموعه گسترده ای از منابع طبیعی و فرهنگی با ارزش را دارا می باشد که متأسفانه بسیاری از آنها پراکنده و ثبت نشده اند، در حالیکه امکان سنجی هر کدام از جاذبه های اکوتوریستی قابل سرمایه گذاری در کشور حاکی از آن است که اکوتوریسم در ایران یک منبع اقتصادی کم نظیر و بسیار مستعد ، اما متاسفانه رها شده به حال خود است.

با توجه به اینکه صنعت گردشگری در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف نقش و اهمیت ویژه ای دارد، بر این اساس در پژوهش حاضربه معرفی جاذبه های اکوتوریستی شهرستان دلفان ، شمال غرب استان لرستان می پردازیم. این شهرستان در میان کوههای زاگرس چین خورده در غرب ایران قرار گرفته و با توجه به موقعیت کوهستانی و بارش نسبتاً فراوان ازآبشارها، چشمه ها ،جنگلهای بلوط ،مراتع وسیع و چشم اندازهای زیبایی برخوردار است. این شهرستان با 2700 کیلومتر مربع مساحت و میانگین ارتفاع بیش از 1500متر در منطقه شمال غرب استان لرستان قرار گرفته است.

شهرستان دلفان با توجه به برخورداری از جذابیت های مختلف توریستی ،بویژه توریسم طبیعی (اکوتوریسم )آنگونه که شایسته است ،مورد شناسایی و استفاده گردشگران قرار نگرفته است.با توجه به توانهای بالای گردشگری این منطقه ،به منظور توسعه و گسترش امر گردشگری بویژه گردشگری طبیعی و کمک به رشد و توسعه اقتصادی ،افزایش درآمدو بالا بردن سطح اشتغال منطقه از یک سو و کمک به توسعه ایرانگردی ،برای فراهم ساختن وسایل و تسهیلات بهتر از سوی دیگر و همچنین برای شناساندن هر چه بهتر و بیشتر جاذبه های گردشگری و ارتقاء سطوح توسعه فرهنگی، توسعه صنعت گردشگری امری است لازم و کوتاهی در این زمینه باعث عقب ماندگی از یکی از زمینه های مهم فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی خواهد شد.

بنابراین با توجه به توانهای بالقوه اکوتوریستی این شهرستان ،شناخت توانها و برنامه ریزی در این بخش، می تواند گامهای ارزنده ای در جهت رفع محرومیت در این منطقه برداشته و زمینه ای برای توسعه آن فراهم شود.

در این پژوهش تلاش می شود تا از طریق شناسایی پتانسیلها و جاذبه های اکوتوریستی، با ارائه راهکارهایی جهت بهره برداری منطقی و بهینه و نگهداری و بررسی مشکلات این پتانسیلها، ضمن ارتقاء صنعت گردشگری منطقه، زمینه رفع محرومیتهای این منطقه در سطوح مختلف و توسعه پایدار آن فراهم شود.

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق
سوالات تحقیق
فرضیات تحقیق
روش تحقیق
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 20

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط