مقاله در مورد CCNA

مقاله CCNA به تشریح مباحث پایه و پیشرفته شبکه‌ های کامپیوتری می‌ پردازد و شامل مباحث مختلفی نظیر مدل OSI، پروتکل‌ های شبکه، تنظیمات روترها، امنیت شبکه و VPN می‌ باشد.

CCNA

مقدمه

شبکه‌ های کامپیوتری یکی از اجزای اساسی فناوری اطلاعات و ارتباطات مدرن هستند که امکان تبادل اطلاعات بین دستگاه‌ها و سیستم‌ها را فراهم می‌کنند. دوره CCNA (Cisco Certified Network Associate) یکی از معروف‌ترین و معتبرترین دوره‌های آموزشی در زمینه شبکه است که توسط شرکت سیسکو ارائه می‌شود. این دوره به دانشجویان و حرفه‌ای‌ها کمک می‌کند تا مهارت‌های لازم برای طراحی، پیاده‌سازی و مدیریت شبکه‌های کامپیوتری را کسب کنند.

مقاله حاضر با هدف ارائه اطلاعات جامع و کامل در مورد دوره CCNA تهیه شده است. در این مقاله به بررسی مدل مرجع OSI و لایه‌های مختلف آن پرداخته شده و نقش هر لایه در انتقال داده‌ها توضیح داده شده است. همچنین پروتکل‌های مختلف شبکه نظیر TCP/IP و IPX به تفصیل معرفی شده و نحوه آدرس‌دهی در شبکه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

LAN

اگر کامپیوترهایی را که در فواصل جغرافیایی کوچک مثل یک طبقه یا یک ساختمان قرار دارند به هم وصل کنیم، به این نوع شبکه‌ها، LAN گفته می‌شود. در شبکه‌های LAN انواع مختلف دستگاه‌ها، مثلRouter , Switch , Hub , Firewall , Pc , File Server , Voice Gateways , … را می‌توان مشاهده نمود. انواع Mediaهای مختلف برای وصل کردن دستگاه‌ها به همدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثل Ethernet, Fast Ethernet (FE), Gigabit Ethernet (GE), Token Ring, FDDI که امروزه کاربرد Ethernet و FE در شبکه‌های موجود زیاد شده است.

WAN

اگر تعداد زیادی LAN که در فواصل جغرافیایی زیاد نسبت به هم قرار دارند را به هم وصل کنیم، این نوع از شبکه را به نام WAN می نامیم. چهار نوع مختلف WAN وجود دارد:
1. Circuit-Switched
2. Packet-Switched
3. Cell-Switched
4. Dedicated Connections

شبکه‌های نوع Circuit-Switched

این نوع از اتصالات WAN، یک ارتباط موقتی را بین دو قسمت ایجاد می‌کند که این ارتباط از طریق خطوط تلفن انجام می‌پذیرد. مثل اتصالات Dial-up و همچنین ISDN. از این نوع می‌توان هم به عنوان اتصالات اصلی و هم به عنوان اتصالات پشتیبان استفاده نمود.

شبکه‌های نوع Cell-Switched

این نوع از شبکه‌ها از یک ارتباط همیشگی استفاده می‌کنند. یعنی دسترسی به شبکه و یا اینترنت بی‌وقفه بوده و همچنین پهنای باند مورد نیاز را برای ما گارانتی می‌کند. امتیاز استفاده از این نوع در آن است که یک دستگاه به صورت همزمان می‌تواند به چندین دستگاه از روی یک Interface وصل شود. همچنین بسته‌های ارسالی توسط این نوع ارتباط دارای اندازه‌های ثابت بوده و بنابراین QoS (Quality of Service) یا کیفیت اتصال بهتری را ارائه می‌دهد. نقطه منفی استفاده از ارتباطات نوع Cell-Switched این است که از لوازم گران‌قیمت‌تری استفاده کرده و همچنین ایجاد و عیب‌یابی آن نیز مشکلتر از بقیه می‌باشد. از همین رو است که بهترین راه انتقال صوت و تصویر، استفاده از همین نوع است. تکنولوژی‌های ATM و SMDS مثال‌هایی برای Cell-Switched می‌باشند.

Packet-Switched

برخلاف نوع قبلی که از بسته‌هایی با طول ثابت برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کرد، ارتباطات نوع Packet-Switched می‌تواند بسته‌هایی با طول مختلف را عبور دهد. تکنولوژی‌هایی مانند Frame Relay, X.25, DSL مثالهایی بارز از این نوع ارتباطات می‌باشند.

دو نوع جدید از ارتباطات Packet-Switched که در آمریکا به کار برده می شود، DSL و Cable می باشد. DSL نسبت به بقیه تکنولوژیهای WAN، از قیمت کمتری برخوردار بوده و از پهنای باندی تا حداکثر 2 Mbps استفاده می‌کند. همچنین DSL به مقدار فاصله ارتباط مستقیمی دارد. به این صورت که هر چقدر فاصله ما از منبع ارائه دهنده اشتراک DSL بیشتر باشد، سرعت و کیفیت دسترسی کمتر خواهد بود. Cable از کابلهای Coaxial که در ارتباطات تلویزیونی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند، استفاده می‌نماید. اما ارتباطات Cable به صورت دسترسی اشتراکی است؛ به این صورت که هر چقدر کاربران بیشتری از آن استفاده کنند، سرعت دسترسی پائین خواهد آمد. هر دوی این تکنولوژیها بعد از ایجاد، به صورت همیشگی در حالت فعال قرار خواهند داشت و نیازی به شماره‌گیری با ISP وجود ندارد.

بخشی از فهرست مطالب:

Unicast
Multicast
Broadcast
شكل 15
Ethernet
انواع مختلف Ethernet
IEEE 802.3
IEEE 802.2
بريج‌ ها
انجام عمل Learning
انجام عمل Forwarding
سوئيچ‌ها
آدرس‌دهي لايه سوم يا Layer-3
ABBA.0000.0000.0000.0001
جدول Routing
منافع استفاده از روترها
Transport Layer
لايه Transport
چگونگی کابل‌کشی Ethernet
10Base2, 10Base5, 10BaseT, 10BaseFL
100BaseFX, 100BaseTX, 100BaseT4
وسایل کابل‌کشی Ethernet
کابل‌کشی در WAN
مقدمه‌ای بر سیستم عامل IOS
تنظیمات مقدماتی سوئیچ‌ها
دسترسی به CLI
EXEC mode
دسترسی به Configuration mode
پسورددهی به EXEC در 2950
Switch(config)# line console 0
Switch(config)$ line vty 0 15
Switch(config)# line vty 0
Switch(confog-line)# login
Switch(config)# service password-encryption
Switch(config)# interface vlan1
Switch(config-vlan)# exit
Configuration files
مشاهده محتویات Configuration file
Interface Ethernet 0/1
Interface Ethernet 0/2
Interface FastEthernet 0/27
Line consol
ذخیره کردن تنظیمات اعمال شده
Switch# copy running-config startup-config
دستور show interfaces
FastEthernet0/1 is up, line protocol is up
دستور show version
Cisco Catalyst 1900/2820 Enterprise Edition Software
Copyright (c) Cisco System, Inc. 1993-1999
Hardware board revision is 5
Base Ethernet Address: 00-C0-1D-81-A3-65
Configuration mode
نامگذاری روترها
تنظیمات مربوط به Interfaceهای روتر
Router(config)# interface type [slot_#/]port_#
CDP حاوي چه اطلاعاتي است؟
تنظيمات CDP
آزمايش عملكرد CDP
Ping
كاربرد دستور traceroute
استفاده از Simple traceroute
كاربرد telnet
دستور debug
عملكرد بريج ها و سوئيچ‌ها
Loops 95
ـ DEC
ـ IEEE 802.1d
آشنايي با مفهوم VLANs
Subnetها و VLANها
قابليت انعطاف يا Scalability
انواع اتصالات VLAN
اتصالات Access link
اتصالات Trunk
ISL
پيكربندي Trunk در روي سوئيچ 2950
ايجاد VLAN


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 189

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط