مقاله صابون و ویژگی های آن (رشته شیمی)

مقاله صابون و ویژگی های آن به بررسی فرآیند تولید صابون و شرایط عملیاتی آن می‌پردازد. مواد اولیه شامل چربی، سود و آب‌ نمک پس از توزین و ذوب، وارد دیگ پخت می‌شوند و در دمای 80-100 درجه سانتی‌ گراد به صابون تبدیل می‌گردند. فاز حاوی گلیسیرین تخلیه و فاز صابونی وارد خشک‌ کن می‌شود. صابون‌ های تولیدی شامل صابون بهداشتی، پرچرب، رختشویی و بچه، هر کدام دارای ویژگی‌ های خاصی مانند رنگ، ترکیب و قدرت پاک‌ کنندگی هستند. این مقاله همچنین فرمول شیمیایی صابون و روش‌ های کنترل کیفیت محصول نهایی را توضیح می‌ دهد.

مقاله صابون و ویژگی های آن

ویژگی های فرایند ‚ نکات فنی و شرایط عملیاتی

مواد اولیه پس از ورود به واحد انبار ذخیره و آنگاه بطور جداگانه توزین ووارد تانکهای ذوب مربوطه ( چربی -سود -آب نمک ) می گردند .

عمل ذوب توسط بخار انجام می گیرد و مواد توسط پمپ های انتقال به دیگ پخت صابون انتقال می یابند در آنجا درجه حرارتی بین 100 – 80 درجه سانتی گراد ( بسته به نوع صابون و

فرمولاسیون ) مدت 4 تا 5 ساعت حرارت دیده عمل پخت صابون نسبتا تکمیل گردد پس از مرحله تولید چربی به صابون ‚ به علت اینکه جرم حجمی صابون پخته شده کمتر و گلیسیرین بیشتر است فاز پایینی که شامل گلیسیرین است تخلیه و فاز بالائی وارد خشک کن میگردد .فاز حاوی گلیسیرین که با نمک و…. آغشته است می تواند برای استهصال گلیسیرین مورد باز یابی قرارگیرد که چون عمل پر هزینه ایست معمولا به همان صورت اولیه برای استفاده به کارخانه های کود شیمیایی فروخته میشود.

فاز وارد شده به خشک کن با از دست دادن رطوبت به صورت قطعات سفتی در آمده که پس از عبور از رنده مجددا خرد شده آنگاه در ذخیره می گردد . پس از آن وارد میکسر شده همراه با اسنس و رنگ و دی اکسید تیتانیم سیلیکات سدیم مخلوت می گردد . آنگاه جهت اختلاط بیشتر که باعث بالا رفتن کیفیت صابون می شود از دستگاه تری رول که سه غلتک افقی با حرکت در جهت مخالف است استفاده می شود .صابون پس از عبور از تری رول به صورت ورقه های نازک در آمده وارد دستگاه ماکارونی کن شده که در آن ‚ به صورت رشته های باریکی در می اید .

مرحله بعدی دستگاه شمش کن یا پلادر است که مجددا در آن صابون پخته شده با عبور از مسیربرش به قطعات مورد نظر بریده و سپس در ماشین پرس علامت مربوطه روی آن حک میشود و به قسمت بسته بندی رفته آماده ارائه به بازار می گردد . مدت زمان لازم جهت پر کردن دیگ های پخت یک ساعت و تخلیه و شستشو نیم ساعت می باشد .

فهرست مطالب

ویژگی های فرایند ‚ نکات فنی و شرایط عملیاتی
فرمولاسیون
صابون پر چرب
صابون رختشوئی
صابون بچه
ویژگی های فیزیکی
جرم مولکولی صابون
روش نیمه پیوسته و مدرن
مسیر فرایند و نمودار گردش مواد
کنترل کیفیت محصول نهائی
تجزیه صابون و تامین مقدار کل اسید های چرب خام
تجزیه صابون و تعیین مقدار قلیائی آزاد
سود سوز آور
اندازه گیری کلرید محتوی در صابون به روش تیتراسیون


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 84

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط