پاورپوینت آشنایی با مبانی اقتصاد دانش بنیان

این پاورپوینت به معرفی مفاهیم اقتصاد دانش‌ بنیان و اهمیت آن در دنیای مدرن پرداخته و به بررسی نقش دانش، فناوری‌ های نوین و نوآوری در رشد اقتصادی می‌ پردازد. همچنین چالش‌ ها و فرصت‌ های موجود در ایران و جهان را مطرح می‌ کند.

پاورپوینت آشنایی با مبانی اقتصاد دانش بنیان

مقدمه:

تحولات پیچیده و سریع چند دهه اخیر و نیز شتاب گیری روند جهانی شدن موجب شده است تا جوامع گوناگون تلاش کنند تا بیش از پیش خود را برای پذیرش تحول آماده کنند.
امروزه کشورهای توسعه یافته ای که با مدیریت کارآمد یادگیری ، پژوهش و نوآوری طی نگرشی نظام مند به اقتصاد های دانش محور دست یافته اند، عملاً با استفاده از توسعه ی فناوری ها و افزایش بهره وری توانسته اند تولید کالا و خدمات خود را بهبود و ارزش افزوده ی اقتصادی خود را فزونی بخشند.

بسیاری از کشور های در حال توسعه برای دستیابی به اینگونه اقتصادهای نوین، مبتنی بر دانایی در قرن بیست و یکم به تکاپو افتاده و تلاش دارند تا بسترها و زیر ساخت های لازم را برای طراحی و استقرار اینگونه نظام‌ها پدید آورند .

اقتصاد دانش محور

واژه اقتصاد دانش محور و اقتصاد اطلاعات در دهه 1960 وارد ادبیات اقتصادی آمریکا شد. اما تحولات دهه نود، این واژه را تجدید و احیا نمود. هر چند تلاش‌های زیادی برای شاخص‌سازی در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در زمینه‌ی اقتصاد دانش محور انجام داد؛ ولی تا سال 1995 به جمع بندی کاملی نرسید، تا اینکه در OECD در همین سال برای اولین بار چارچوب مدونی از واژه اقتصاد دانش محور در قالب سند وزارتی کمیته سیاستگذاری علم و فناوری کانادا منتشر شد.از این دهه به بعد تلاش‌های بسیار گسترده‌ای در گسترش، تقویت و تلفیق مفهوم اقتصاد دانش محور انجام شد و مرزهای اقتصاد دانش محور با اقتصاد تولید محور روشن گشته است.

اقتصاد دانش محور، اقتصادی است که در آن تولید، توزیع و استفاده از دانش، منبع اصلی رشد و ایجاد ثروت است. این اقتصاد شکل غالب اقتصادهای قرن بیست و یکم خواهد بود که دولت‌ها در طراحی نظام‌های خط‌مشی‌گذاری آن نقش مهم استراتژیک دارند. زمینه‌های فنی، اجتماعی و فرهنگی لازم برای تولید، کاربرد و اشاعه دانش و شکل‌گیری امواج نوآوری جامعه برای مشارکت در اقتصاد دانش محور، دستورالعمل‌هایی هستند که باید از سوی خط‌مشی‌گذاران قرن بیست و یکم مورد توجه باشند .

برخی عوامل مؤثر در توسعه اقتصاد دانش:

اینترنت عامل هم‌افزایی دانش جهانی و ابزار توسعه دانایی محور می‌باشد؛
دولت الکترونیک و تجارت الکترونیک وجوه غالب در اقتصاد دانش بنیان می‌باشد؛
پیشرفت و بهبود فناوریهای اطلاعات و ارتباطات باعث توسعه اقتصادی و رشد دانش می‌شود؛
نیروی کار تحصیل کرده، ماهر، خلاق و نوآور نقش اساسی در اقتصاد دانش بنیان دارد؛
خط‌مشی‌های دولتی: جو حمایتی تجارت، نظام حقوقی، نظام مالیاتی، و خط‌مشی‌های تنظیمی مناسب؛
زیرساخت‌ها: ارتباطات از راه دور، فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی، شبکه های علمی؛
منابع مالی: سرمایه گذاران ریسک پذیر، سرمایه گذاری خارجی، بودجه‌های دولتی


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 40

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط