پاورپوینت انواع لاک های مواد غذایی

پاورپوینت انواع لاک های مواد غذایی به بررسی انواع مختلف لاک‌ ها و لعاب‌ های مورد استفاده در صنایع بسته‌ بندی مواد غذایی می‌ پردازد. این پاورپوینت تاریخچه استفاده از لاک‌ ها، انواع رزینه‌ها، حلال‌ها و پیگمان‌ها را توضیح می‌دهد. همچنین به روش‌های لاک‌اندود کردن استوانه‌ای و پاششی و اهمیت استفاده از لاک‌ها برای جلوگیری از واکنش شیمیایی بین مواد غذایی و بسته‌ بندی پرداخته است. انواع لاک‌ های مورد استفاده شامل لاک‌ های سفید، آلومینیوم پیگمنت، و لاک بژ می‌ باشد که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

لاک های مواد غذایی

تاریخچه

در گذشته های دور، قوطی های غذا بوسیله دست و از جنس ورق حلبی ساخته می شدند و درزهای کنار و دو طرف آنها با آلیاژ قلع و سرب لحیم کاری می گشت. این روش تا سال 1900 که روش درزبندی مضاعف دو طرف قوطی بصورت تجاری اعمال شد، ادامه داشت. در نیمه دوم قرن نوزدهم قوطی هایی با لبه مضاعف که بعنوان قوطی های بهداشتی شناخته شدند، تولید گردیده و بصورت گسترده ای در اروپا مورد استفاده قرار گرفت. درب این قوطی ها بوسیله یک دستگاه درزبندی به لبه قوطی محکم شده و فضای بین درز بوسیله یک واشر لاستیکی پر می گشت.

خصوصیات نوع ورق مورد استفاده در قوطی سازی بسیار حائز اهمیت است. اگرچه حلب مهمترین ماده ای است که برای بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، ولیکن ورق های استیل بدون قلع نیز برای این منظور استفاده می شوند که ماده اصلی این گونه ورق ها پوشش اکسید کروم با کیفیت بالا است.

اصطلاح پوشش قوطی، مترادف پوشش دهی فلزات مورد استفاده در صنعت ساخت قوطی و بسته بندی های فلزی است. پوشش های محافظ قوطی و ظروف بسته بندی فلزی قدمتی در حدود نیم قرن دارند. زمانی که تولید انبوه صنایع غذایی وسعت پیدا کرد و ساخت قوطی های کنسرو این مواد در سطح جوامع صنعتی جزء نیازهای زندگی مدرن شد، این پوشش ها از نظر کیفی متحول شدند. امروزه سطح خارجی قوطی ها با اهداف تزئینی و تبلیغاتی پوشش داده می شوند.

در کشورمان ساخت قوطی فلزی از سال 1307 شمسی توسط شخصی به نام درخشان در رابطه با نگهداری مواد غذایی، مورد توجه قرار گرفت. در سال 1334 سیستم لاک زنی اتوماتیک در ایران نصب و مورد بهره برداری قرار گرفت . قوطی هایی که امروزه ساخته می شوند سرباز بوده و یا اصولا سه قسمتی هستند که شامل یک بدنه و دو درب در دو طرف قوطی می باشند و بدنه قوطی بصورت استوانه ای فرم داده شده است.

روی سطح همه قوطی ها با لاک مناسب محفاظت شده است. روی ورق قوطی های سه تکه ای نیز قبل از فرم دادن با لاک پوشیده شده است ولی قوطی های دو تکه ( قوطی هایی که دو قسمت بدنه بدون درز و درب دارند ) لازم است بعد از فرم دادن لاک پاشی شوند.

لازم به ذکر است که در سال 1371 با حمایت بی دریغ اداره کل صنایع فلزی جهت ورود چند خط مدرن برای ساخت قوطی غذایی و لاک و چاپ، ارز مورد نیاز، تامین شده که خود نقش اساسی در بهبود کیفیت داشت. ضمن اینکه در سالهای اخیر بخش خصوصی نسبت به ورود ماشین آلات مدرن قوطی سازی و لاک و چاپ اقدام نموده که تعدادی از آنها، نصب و راه اندازی شده است و تعدادی در حال نصب می باشند.

نظر به اینکه بسیاری از موادی که در بسته های فلزی بسته بندی می شوند بسیار فعال بوده و در مدت زمان کوتاهی با بسته ها واکنش نشان می دهند و سبب خوردگی می گردند، لذا با قرار دادن یک لایه نازک بین بسته و محصول مانع این کار می شوند.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 31

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط