پاورپوینت تکریم انسان در كربلا

این پاورپوینت به بررسی موضوع تکریم انسان در واقعه عاشورا و کربلا پرداخته و شامل مباحثی از جمله مفهوم تکریم انسان در آموزه‌ های اسلامی، رفتارهای انسانی و اخلاقی امام حسین (ع) و یارانش در کربلا، و تأثیرات آن بر آموزه‌ های اسلامی و اجتماعی است.

پاورپوینت تکریم انسان در كربلا

مقدمه

واقعه عاشورا و کربلا، به‌ عنوان یکی از مهم‌ ترین و تأثیرگذارترین حوادث تاریخ اسلام، به‌ ویژه در زمینه اخلاق و تکریم انسانی، در تاریخ بشریت به‌ یادگار مانده است. در این واقعه عظیم، امام حسین (ع) و یارانش با پیروی از اصول اسلامی و انسانی، الگویی از شجاعت، فداکاری، و احترام به کرامت انسانی ارائه دادند که همچنان الهام‌بخش مسلمانان و سایر پیروان آموزه‌ های اخلاقی در سراسر جهان است.

تکریم انسان در آموزه‌ های اسلامی به معنای احترام به کرامت و حقوق فردی هر انسان، فارغ از پیشینه و موقعیت اجتماعی اوست. در واقعه کربلا، امام حسین (ع) با قرار گرفتن در سخت‌ ترین شرایط، نه تنها به اصول انسانی و اسلامی پایبند ماند، بلکه با رفتارهای خود، احترام به کرامت انسانی را به‌ طور عملی نشان داد. از جمله این رفتارها می‌ توان به برخوردهای عادلانه با اسرا، احترام به دشمنان، و حفظ اخلاقیات در اوج فشار و مصیبت اشاره کرد.

این پاورپوینت با بررسی دقیق اصول تکریم انسان در واقعه کربلا، به تحلیل رفتارهای انسانی و اخلاقی امام حسین (ع) و یارانش پرداخته و به بررسی تأثیرات این رفتارها بر آموزه‌ های اسلامی و اجتماعی می‌ پردازد.

تکریم انسان در کربلا :

بر خلاف جبهه باطل که به انسان‌ها به عنوان ابزاری برای تامین خواسته‌ها و منافع خویش می‌نگرند، در جبهه حق، مومن ارزش و کرامت دارد. کرامتش هم نشات گرفته از ارزش حق است. انسان‌ها احترام دارند و به لحاظ ایمانشان مورد تکریم‌اند، معیار هم تقوا و ایمان و تعهد است نه رنگ و زبان و قبیله و نژاد و منطقه جغرافیایی. امام حسین علیه‌السلام در عاشورا، به یاران خویش عزت بخشید، آنان را با وفاترین یاوران حق نامید؛ خود را به بالین یکایک یاران شهیدش می‌رساند و سر آنان را بر دامن می‌گرفت. بین آنان تفاوت قائل نمی‌شد. هم بر بالین علی‌اکبر علیه السلام حاضر شد، هم بر بالین غلام خویش .

نقش شجاعت در کربلا :

شجاعت آن است که انسان در برخورد با سختی‌ها و خطرها، دلی استوار داشته باشد. بیشتر کاربرد این واژه، در مسائل مبارزات و جهاد و برخورد با حریف در نبرد و نهراسیدن از رویارویی با دشمن در جنگ‌ها است. این نیروی قلبی و صلابت اراده و قوت روح، سبب می‌شود که انسان هم از گفتن حق در برابر ظالمان نهراسد، هم هنگام نیاز به مقابله و نبرد بپردازد، هم از فداکاری و جانبازی نهراسد. در جایی که اغلب مردم می‌هراسند، شجاعت آن است که انسان علی‌رغم وجود زمینه‌های هراس، نترسد و خود را نبازد و با غلبه بر مشکلات، تصمیم‌گیری حق و درست داشته باشد .

شجاعت عاشوراییان ریشه در اعتقادشان داشت. آنان که به عشق شهادت می‌جنگیدند، از مرگ ترسی نداشتند تا در مقابله با دشمن، سست شوند. از این رو لشکریان دشمن پیوسته از برابرشان می‌گریختند. و چون یارای رزم فردی با این شجاعان را نداشتند، حمله عمومی به یک فرد می‌کردند، یا از دور، یاران امام را سنگباران می‌کردند.

همه رشادت‌ها و حماسه آفرینی‌های میدان‌های جهاد، مدیون دلیری شجاعان در نبرد بوده است و همه در هم شکستن ابهت طاغوت‌ها و قدرت‌های جابر نیز در شجاعت افراد مصمم در رویارویی با آنان نهفته است. نترسیدن از مرگ، یکی از مظاهر آشکار شجاعت است و همین عامل، امام حسین علیه‌السلام و یارانش را به نبرد عاشورا کشاند تا حماسه‌ای ماندگار بیافرینند.

وقتی امام از مکه به سمت کوفه حرکت می‌کرد و در طول راه کسانی با وی برخورد می‌کردند و با طرح اوضاع آشفته عراق و استیلای ابن زیاد بر مردم، او را از عواقب این سفر می‌ترساندند، شجاعت و بی‌باکی امام حسین علیه‌السلام از مرگ بود که این سفر را حتمی می‌ساخت. در برخورد با سپاه حُر فرمود:
«لَیسَ شَانی ‌شَانُ مَن یَخافُ المَوتَ»؛ شان و موقعیت من، موقعیت کسی نیست که از مرگ بهراسد.

عفــاف و حجاب در کربلا :

کرامت انسانی زن، در سایه عفاف او تامین می‌شود. حجاب نیز یکی از احکام دینی است که برای حفظ و پاکدامنی زن و نیز حفظ جامعه از آلودگی‌های اخلاقی تشریع شده است. نهضت عاشورا برای احیای ارزش‌های دینی بود. در سایه آن حجاب و عفاف زن مسلمان نیز جایگاه خود را یافت و امام حسین علیه‌السلام و زینب کبری و دودمان رسالت، چه با سخنانشان، چه با نحوه عمل خویش، یادآور این گوهر ناب گشتند. برای زنان، زینب کبری و خاندان امام حسین علیه‌السلام الگوی حجاب و عفاف است. اینان در عین مشارکت در حماسه عظیم و ادای رسالت حساس و خطیر اجتماعی، متانت و عفاف را هم مراعات کردند و اسوه همگان شدند.

در آخرین لحظات، وقتی آن حضرت صدای گریه بلند دخترانش را شنید برادرش عباس و پسرش علی اکبر را فرستاد که آنان را به صبوری و مراعات آرامش دعوت کنند. رفتار توام با عفاف و رعایت حجاب همسران و دختران شهدای کربلا و حضرت زینب، نمونه عملی متانت بانوی اسلام بود.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 18

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط