پاورپوینت سرما خوردگی

این پاورپوینت به بررسی بیماری سرما خوردگی، عوامل ایجاد کننده آن، علائم بالینی، روش‌ های تشخیص و درمان‌ های موجود برای این بیماری ویروسی می‌ پردازد و همچنین به راهکارهای پیشگیری از شیوع آن در کودکان و بزرگسالان اشاره می‌ کند.

پاورپوینت سرما خوردگی

سرما خوردگی

سرما خوردگی یک بیماری ویروسی است که علائم رینوره (آبریزش بینی) و انسداد بینی در آن شایع است و همچنین علائم سیستمیک مانند سردرد،درد عضلات و تب دیده نمی شود یا خفیف است.

گاهی تحت عنوان رینیت شناخته می شود ولی به علت درگیری همزمان مخاط سینوس بهتر است که تحت عنوان رینوسینوزیت خوانده شود.

اتیولوژی

شایع ترین عامل پاتوژن رینوویروس ها هستند. اما همین بیماری می تواند توسط انواع مختلفی از ویروس ها ایجاد شود.

اپیدمیولوژی

سرما خوردگی در تمام فصول سال مشاهده می شود. میزان شیوع آن از ابتدای پاییز تا پایان بهار بیشتر است.
بیشترین میزان شیوع رینوویروس ها در اوایل پاییز (شهریور ماه و مهر ماه) و اواخر بهار (فروردین تا خرداد ماه) است.
میزان شیوع فصلی برای ویروس پاراآنفلانزا در اواخر پاییز است و برای ویروس سن سی شیال تنفسی (RSV) و آنفلانزا بین ماههای آبان تا فروردین شایع تر است.

معمولاً کودکان به طور متوسط سالانه 6 یا 8 مرتبه دچار سرما خوردگی می شوند. 10% تا 15% کودکان حداقل 12 مرتبه در سال دچار عفونت می شوند و درحدود 2 تا 3 نوبت در سال برای سنین بلوغ است.

بچه هایی که در خارج از محیط خانه و مراکز نگهداری کودکان هستند در سال اول زندگی بیش از 50% بچه هایی که در منزل نگهداری می شوند دچار سرما خوردگی می شوند.
میزان شیوع بیماری در کودکانی که در مهد کودک هستند بیشتر خواهد بود و به خصوص در سه سال اول عمر شایع تر است.

پاتوژنزیس

ویروس های عامل سرما خوردگی می تواند توسط ذرات کوچک و درشت معلق در هوا و تماس مستقیم انتقال یابند.
مطالعات در طریقه انتقال ، رینوویروس ها و ویروس سن سی شیال تنفسی حاکی از مؤثر بودن روش تماس مستقیم است، اگر چه انتقال توسط ذرات درشت معلق در هوا نیزممکن است صورت گیرد.

بر عکس رینوویروس و ویروس سن سی شیال تنفسی، ویروس آنفلانزا توسط ذرات ریز هوا پخش می شود.

اپی تلیوم بینی بعد از آلودگی با ایجاد تخریب توسط ویروس های آنفلانزا و آدنوویروس و یا به دنبال آلودگی با ویروس های رینوویروس، RSV و کروناویروس های تغییر بافتی قابل توجهی مشاهده می شود.

بدون توجه داشتن به یافته های هیستوپاتولوژیک، عفونت اپی تلیوم بینی همراه با پاسخ التهابی حادی است که به صورت آزاد شدن مقادیر متغیری از سایتوکین ها و انفیلتراسیون مخاط توسط سلولهای التهابی است.

چنین پاسخ التهابی حاد، جزئی از علائم همراه با سرما خوردگی است.التهاب سبب انسداد سوراخ سینوس ها و شیپور استاش شده و بیماررا مستعد به اوتیت گوش میانی و سینوزیت می کند

علائم کلینیکی

معمولاٌ علایم سرما خوردگی یک تا سه روز بعد از ورود ویروس به بدن آغاز می شود. علائم اولیه عبارتند از:
احساس درد و خراش در گلو و به دنبال آن انسداد بینی و آبریزش از بینی است. درد گلو سریعاٌ بهبود می یابد و در روز دوم تا سوم بیماری علائم مربوط به بینی بارز می شوند.

در 30% از موارد سرما خوردگی ، سرفه مشاهده می شود و معمولاٌ بعد از شروع علائم بینی ظاهر می شود.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 73

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط