پاورپوینت گل حفاری

پاورپوینت گل حفاری

آشنایی با گل حفاری و خواص آن :
گل حفاری تاریخچه طولانی و گوناگونی از گذشته دور داردولی به طور اجمالی در آغاز چینی ها فهمیدند که گل دارای دو کاربرد مهم است .
نخست اینکه آنچه را که در سازند وجود دارد را نرم می کند و دوم اینکه گل حفاری به بالا بردن کنده ها از ته چاه کمک می کند .در سیستمهایی که در سال 1864 و حتی بعد از آن برای استخراج نفت از آبهای جاری استفاده می شد هنوز کسی از خواص گل حفاری اطلاعی نداشت.

در سال 1890 مردی به نام چاپمن اشاره ای به این موضوع نمود که جریانی از آب و مواد پلاستیکی می تواند شکلی خاص به دیواره چاه داده و آنره مستحکم تر نماید .و این آغاز مهندسی مدرن در تاریخ کل حفاری بود .

چاپمن بعدها به یکی دیگر از خواص گل حفاری دست یافت و آن این بود که بوسیله گل حفاری می توان از هرزروی آب به درون لایه های سازند جلوگیری نمود .و نیز با استفاده از مواد خاصی دیواره چاه را اندود کرد . چاپمن همچنین این مو ضوع را که خاک رس پوست گندم حبوبات سیمان ومواد مشابه را می توان به کار گرفت را آشکار ساخت .

13 سال بعد از ظهور نخستین گل حفاری لوکاس در سال 1901 در اسپیندل تاپبرای مباحثه در مورد سیالات حفاری و مطرح کردن آن به عنوان یک ضرورت در صنعت حفاری حضور پیدا کرد .این مسئله در سال 1914 از تحقیقات وسیعی توسط پولارد و هگبورگ کشف گردید .

تاریخ جدید سیالات حفاری یعنی زمانی که تلاش برای کنترل خواص گل با استفاده از مواد افزودنی طراحی شد در سال 1912آغاز گردید .
برای خواص گل می توان این طور بیان کرد که گل مطلوب به گلی گفته می شود که به اندازه کافی غلیظ باشد که بتواند منافظ طبقات و ماسه ها را طوری مسدود نماید که سیال نتواند به درون آنها نفوذ نماید .

گل مطلوب گلی است که توانایی انسداد منافذ ماسه و جلوگیری از ریزش دیواره چاه و کنترل فشارهای سیال حفاری که زمانی تنها وسیله بالا آوردن کنده های مته به سطح زمین محسوب مممممی شود در حال حاضر یکی از اساسی ترین عوامل کامیابی یا شکست عملیات تشخیص داده شده است .

سیال حفاری علاوه بر آوردن کنده ها وظایف دیگری هم دارد که به همان میزان از اهمیت برخوردار است و همین وظایفند که باعث کارایی امنیت و با صرفه شدن عملیات حفاری تکمیلی می گردند .

بنابراین دلایل ترکیب سیال حفاری و خواص ناشی از آن مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل فراوان قرار گرفته است .

سیال حفاری به منظور حفر چاهای عمیق تر و در نتیجه خطر ناک تر و نیز جهت استخراج هر چه بیشتر از سازندها بهره برده شده است پس بایستی دارای آن چنان خواص فیزیکی و شیمیایی باشد که آنرا قادر به مقابته با شرایط استفاده از چاههای مختلف بنماید .

ارائه رضایت بخشی این وظایف مستلزم آن است که ترکیسیال متنوع باشد و خواص آن مورد کنترل بیشتری قرار گِیرد در نتیجه هزینه نگهداشت یک سیال حفاری موثر یکی از اقلام اساسی هزینه هنگفت حفاری در بسیاری از مناطق است .

فهرست مطالب:
آشنایی با گل حفاری و خواص آن
وظایف گل حفاری
بررسی انواع گلهای حفاری
مواد تشکیل دهنده گل حفاری


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 29

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط