پروپزال تاثیر پیش ‏تیمار فراصوت و آبگیری اسمزی در تسریع خشک کردن انجیر و ارزیابی اقتصادی آن

دانلود نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد رشته مکانیزاسیون کشاورزی و صنایع غذایی با عنوان تاثیر پیش ‏تیمار فراصوت و آبگیری اسمزی در تسریع خشک کردن انجیر و ارزیابی اقتصادی آن ، پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپزال تاثیر پیش ‏تیمار فراصوت و آبگیری اسمزی در تسریع خشک کردن انجیر و ارزیابی اقتصادی آن

این پرپوزال برای رشته مکانیزاسیون کشاورزی بوده اما کاربرد اصلی آن برای رشته های صنایع غذایی نیز می باشد که نسخه ورد word بوده و قابل ویرایش می باشد و شامل بخش های بیان مساله ، مواد و روش و منابع می باشد.

بیان مساله:
انجیر یکی از محصولات باغبانی است که در سطح وسیعی در ایران کشت می‏شود. بدیهی است که با برداشت این میوه حجم وسیعی از آن قابل مصرف بصورت تازه‏خوری نبوده و بایستی با روشهای مختلف فرآوری شود. خشک کردن قطعات انجیر یکی از این روش‏ها می‏باشد.

روش‏های مرسوم خشک‏کردن قطعات انجیر با توجه به مصرف بالای انرژی بسیار گران تمام می‏شوند و معمولا” بدلیل اعمال حرارت‏های بالا از کیفیت خوبی برخوردار نمی‏باشند. استفاده از عملیات پیش‏تیمار می‏تواند منجر به کاهش رطوبت میان بافتی و سهولت انتقال جرم هنگام خشک‏کردن با هوا گردد (وحیده و همکاران، 2008.، شهیدی و همکاران، 1390). فرایند آبگیری اسمزی می‏تواند به عنوان پیش‏تیمار جهت آبگیری اولیه قبل از خشک کردن مورد استفاده قرار گیرد.

آبگیری اسمزی بخشی از آب میوه‏ها و سبزی‏ها را از طریق غوطه‏ور شدن در محلول هایپرتونیک خارج می‏کند. در طول فرایند اسمزی، آب از محصول به درون محلول اسمزی جریان می‏یابد درحالیکه محلول اسمزی به درون قطعات محصول منتقل نمی‏شود (فرناندس و همکاران ، 2006). آبگیری اسمزی آب را تا میزان مشخصی از محصول خارج می‏کند که هنوز برای نگهداری محصولات غذایی زیاد است پس این پروسه باید با فرایندهای دیگر همراه شود تا کمترین میزان رطوبت در محصول باقی بماند. یک خشک‏کن هوا داغ بستر ثابت برای از بین بردن رطوبت باقیمانده در محصول استفاده می‏شود (اسپیازی و ماسکرونی ، 1997، فرناندس و همکاران، 2006، فرناندس و همکاران، 2009). اعمال پیش‏تیمار قبل از خشک‏کردن با استفاده از امواج فراصوت شامل غوطه‏وری ماده غذایی در آب یا در یک فاز آبی هایپرتونیک است.

استفاده از امواج فراصوت به‏عنوان مکمل روش کلاسیک خشک‏کردن با هوای داغ سبب کاهش زمان فرایند خشک‏کردن می‏شود (شهیدی و همکاران، 1390). امواج فراصوت در اثر پدیده کاویتاسیون باعث ایجاد یک سری انبساط و انقباض‏های سریع در ماده که شبیه فشردن و رها کردن یک اسفنج است می‏شود. تاثیر اسفنجی باعث خروج آب از ماتریکس جامد و از طرف دیگر سبب ایجاد میکروکانال‏هایی سبب سهولت انتقال جرم در طول خشک‏کردن می‏گردد (فرناندس و همکاران، 2006، نوشاد و همکاران ، 2012، لی‏دی و همکاران ، 2012). فرکانس امواج فراصوت مورد استفاده به‏طور معمول باید بین 25 تا 40 کیلوهرتز باشد (فرناندس و همکاران، 2011).

کاربرد امواج فراصوت در سالهای اخیر در صنایع غذایی رواج پیدا کرده است که بیشتر این مطالعات بر میزان تاثیر این امواج در خشک‏کردن به روش اسمز بوده است. در روش استفاده از امواج فراصوت به عنوان یک پیش مرحله قبل از فرایند اصلی خشک‏کردن، محصول و یا برش‏های آن در آب قرار گرفته تا امکان موج‏دهی بوجود آید. مهمترین مزیت این روش در کاربرد آن در دمای معمولی و آسیب نرساندن به بافت محصول است.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 8

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط