پروپوزال استرس شغلی و سلامت روان با نقش راهبردهای مقابله ­ای

این پروپوزال در مورد بررسی ارتباط استرس شغلی و سلامت روان کارمندان با تاکید بر نقش واسطه ای راهبردهای مقابله ای (رشته روانشناسی – صنعتی و سازمانی) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال استرس شغلی و سلامت روان با نقش راهبردهای مقابله ­ای

مقدمه
بدون شک در جوامع امروزی بدون داشتن شغل، زندگی کردن، امکان پذیر نیست و هر فرد به داشتن شغلی نیازمند است تا بتواند به سازمان اجتماعی بپیوندد و در جامعه جایگاه و منزلتی بیابد. با این حال شغل فقط راهی برای تأمین نیازهای ضروری زندگی نیست، بلکه به عنوان یک عنصر حیاتی در موقعیت اجتماعی افراد به شمار می رود (ایاکوویدز، فونتولاکیس، کاپرینیس و کاپرینیس ، 2003). این در حالی است که شغل افراد یکی از عمده ترین دلایل تنیدگی در زندگی آن ها است.

شغل برای هر فرد به عنوان عامل تشکیل دهنده ی هویت اجتماعی، منبع تأمین نیازهای زندگی و تشکیل دهنده ی هویت اجتماعی محسوب می شود و از منابع مهم تنیدگی به شمار می آید. در مشاغلی که در آن ها ارتباط انسانی مطرح است تنیدگی بیشتری وجود دارد (رحمانی، بهشید، زمانزاده و رحمانی، 1389). استرس شغلی امروزه به مسئله ای شایع و پر هزینه در محیط های کاری تبدیل شده است (هوئل، اسپارکس و کوپر ، 2006).

تقریباً تمام اندیشمندان بر این نکته اذعان دارند که استرس نتیجه تعامل بین فرد و موقعیتی است که فرد، توانایی خود را به منظور پاسخگویی به مطالبات و فشار ناکافی می داند به طوری که موسسه ملی ایمنی و سلامت شغلی (1999)، استرس شغلی را به صورت پاسخ های فیزیکی و عاطفی زیان آور یک شخص در زمانی که شرایط شغلی با توانایی ها، امکانات در دسترس و یا نیازهای نیروی کار مطابقت نداشته باشد تعریف می کند.

استرس های شغلی از جمله استرس هایی هستند که اگر بیش از حد باشند، می توانند با ایجاد عوارض جسمی، روانی و رفتاری برای فرد سلامت وی را به مخاطره اندازند. همچنین وجود این فشارها، با تهدید اهداف سازمانی، می تواند موجب کاهش کیفیت عملکرد فرد گردد (دیوس و نیواستورم، ترجمه طوسی، 1373).

پیامدهای سازمانی استرس، کاهش عملکرد مناسب، افزایش تعداد غیبت ها، موارد استعفا، کاهش تعهد سازمانی و عدم امنیت شغلی کارکنان و … می باشد (فرانکوئیس ، 2008). تحقیقات زیادی نشان دهنده وجود استرس شغلی و تحلیل جسمی و روانی زیاد در کارکنان می-باشد که منجر به فرار از شغل، برخورد میان کارکنان و جابجایی شدید، اختلال در سلامتی و ناتوانی در انجام وظایف، آسیب پذیری در ارتباطات حرفه ای، کاهش کیفیت مراقبت ارائه شده و نهایتاً نارضایتی و ترک شغل می شود (دورایس و ویلکرسون ، 2003).

در مطالعات متعدد که در زمینه تأثیر استرس شغلی بر سلامت روانی (نیترو و تاکاشی ، 1999؛ نیلان ، 2002؛ گسرون ، 2002؛ هاشمی نژاد، رحیمی مقدم، محمدیان و امیری، 1392؛ رزمی و نعمتی سوگلی تپه، 1390؛ شهرکی واحد، مردانی حموله، سنچولی و حامدی شهرکی، 1389؛ عقیلی نژاد، محمدی، افکاری، عباس زاده دیزجی، 1386) صورت گرفته است، استرس شغلی به عنوان یکی از مهمترین عوامل به وجود آورنده ضایعات روانی و کاهش سلامت روانی معرفی شده است که در اغلب این مطالعات استرس به عنوان پاسخی که مستقیماً تحت تأثیر منابع فشارزا تجربه می شود، در نظر گرفته شده است.

اما تأکید بر این مسأله اهمیت دارد که استرس همواره به صورت مستقیم از منابع فشارزا ناشی نمی شود، بلکه نحوه ادراک فرد از استرس، در تجربه آن، نقش اساسی دارد چرا که بر اساس مطالعات صورت گرفته معلوم شده است که رویدادهای استرس زای مشابه، اثرات متفاوتی در افراد مختلف پدید می آورند.

از این رو، این باور که متغیرهایی وجود دارند که رابطه استرس را با سلامت روانی تعدیل می کنند، قوت گرفته است. یکی از متغیرهایی را که در این زمینه می توان مورد توجه قرار داد، شیوه های مقابله با رویدادهای استرس زاست. به طوری که بر اساس تئوری های روان شناختی راهبردهای مقابله ای نقش مهمی در کاهش استرس و در نتیجه افزایش سلامت روان افراد دارند؛ به بیان دیگر هر چه منابع افراد برای مقابله بیشتر باشد، کمتر این احتمال وجود دارد تا گرفتار موقعیت هایی شوند که در آن ها آسیب پذیرترند (بهروزیان، خواجه الدین، هدایی و زمانی، 1388).

مکانیسم های به کار رفته در مقابله با استرس و میزان حمایت اجتماعی و عامل مهم تعیین کننده میزان تحلیل هیجانی و کاهش کارآیی فرد هستند (بیکر، اوبرین و صلاح الدین ، 2007). بر اساس تئوری های روانشناختی سبک های مقابله ای نقش مهمی در کاهش استرس و در نتیجه سلامت عمومی افراد دارند (چین آوه، 2010؛ ضیغمی و پوربهاالدینی زرندی، 1390). بنابراین با توجه به مطالب ارائه شده این فرض شکل می گیرد که راهبردهای مقابله با رویدادهای استرس زا می تواند نقش واسطه ای و همچنین تعدیل کننده در رابطه ی بین استرس شغلی و سلامت روان داشته باشد.

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جامعه، نمونه ی آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 21

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط