پروپوزال بررسی ارتباط تعهد کارکنان، کیفیت زندگی و تعارض کار خانواده

این پروپوزال در مورد بررسی ارتباط تعهد کارکنان، کیفیت زندگی و تعارض کار خانواده (رشته علوم تربیتی- مشاوره) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال بررسی ارتباط تعهد کارکنان، کیفیت زندگی و تعارض کار خانواده

مقدمه
در جهان امروز بسیاری از فعالیت های اساسی و حیاتی موردنیاز را سازمان های گوناگون انجام می دهند یعنی پیشرفت و بقای جامعه تابع عملکرد موثر سازمان هاست؛ بنابراین می توانیم جامعه ی امروز را جامعه ای سازمانی بنامیم.

در این بین، از مهمترین وسایل دستیابی به پیشرفت و ترقی، سازمان هایی هستند که بتوانند با کارآمدی و اثربخشی از عهده ی وظایف خودبرآیند (علاقه بند،1388). فلسفه ی وجودی هرسازمان به نیروی انسانی آن وابسته است (مهدی زاده و حسینی،1389). تقریبأ تمامی صاحب نظران، منابع انسانی را به عنوان اساسی ترین عامل قلمداد کرده اند؛ بنابراین منابع انسانی نقش محوری در تحول سازمان دارد و تحولات عظیم سازمانی از توانمندی های نامحدود فکری این عامل سرچشمه می گیرد (لوتانس ،1998)

یکی از فرایندهای مؤثر در کارایی سازمان، تعهد و پایبندی کارکنان است که می تواند به تلاش بیشتر و تمایل قوی تر برای حفظ سازمان منجر شود (پاگلیس و گرین ، 2002).

تعهد سازمانی شامل قدرت نسبی هویت فرد با حضور در یک سازمان ویژه است. این تعریف سه مفهوم را در بردارد که عبارتند از اعتقاد قوی برای پذیرش اهداف سازمان، اشتیاق فراوان برای تلاش چشمگیر در سازمان و در نهایت تمایل برای تداوم عضویت فرد در سازمان (تانگ چن ، 2005؛ پاگلیس و گرین 2002).

ماتیو و زاجاک (1990) متغیرهای مرتبط با تعهدسازمانی را در سه گروه عمده تقسیم بندی کرده-اند: 1. متغیرهای پیش شرط، 2-متغیرهای همبسته، 3-متغیرهای نتیجه. مدنی و زاهدی (1384) متغیرهای موثر بر تعهدسازمانی را در چهارگروه دسته بندی کرده اند که به شرح زیر می باشد:1- متغیرهای شخصی 2-متغیرهای شغلی 3-متغیرهای سازمانی 4-متغیرهای محیطی.

آنچه تحت تأثیر ابعاد کیفیت زندگی کاری بر عملکرد کارکنان تأثیر خواهد داشت، متغیر تعهد-سازمانی است. آنچنان که در پژوهش های خارجی و داخلی همچون گینودو (1981)، لینکین (1991)، هاولو (1991)، جورتافت (1993)، آلن (1996)، جان سور (2002)، حمیدی (1381)، گوهری (1376)، رستگاری (1378)، صنوبری (1379)، قمی زاده (1379)، جمشیدی (1379)، مرادیان (1382) و خوشبختی (1383) نیز نشان داده شد که وجود هریک از موارد مطرح در کیفیت زندگی-کاری موجب بهبود عملکرد کارکنان خواهد شد.

عبارت کیفیت زندگی کاری که از مفهوم سیستم فنی- اجتماعی باز که در دهه ی 1970 طراحی شده، نشأت گرفته است با استفاده از مناسب ترین روابط بین تکنولوژی و سازمان های اجتماعی به تضمین استقلال درکار، اتکای متقابل و تمایل افراد به درگیرشدن در کار کمک می کند (ادهیکاری و گاتمن ،2010). هرچند سیستم فنی- اجتماعی باز در عمل یک مفهوم قراردادی به حساب می آید، در این مفهوم فرض می شود که عملکرد بهینه ی سیستم و سازمان دهی فنی صحیح با شرایط شغلی ای تطابق دارد که درآنها نیازهای اجتماعی و روانی کارگران تامین می گردد. کیفیت زندگی کاری بهتر منجربه برآورده کردن الزامات اجتماعی و فنی شغل در سازمان های ما می گردد (میرکمالی و نارنجی ثانی ،2011).

در ابتدا، کیفیت زندگی کاری بر اثرات استخدام بر خوب بودن کلی و سلامت کارمندان تمرکز کرده بود، اما حالا تأکید و تمرکز آن تغییرکرده است. هرسازمانی به فراهم کردن محیط خوبی برای کارکنان نیاز دارد که شامل همه مشوق های مالی و غیرمالی می شود که آنها بتوانند کارکنانشان را برای مدت طولانی و برای رسیدن به اهداف سازمان حفظ کنند (کار ، 2010). کیفیت زندگی کاری به عنوان فرهنگ، سطح بالایی از تعهد متقابل را بین افراد و سازمان به وجود می آورد، به این معنا که افراد به اهداف سازمان و توسعه ی آن و سازمان نیز به نیازهای افراد و بالیدگی آن ها متعهد باشد.

از طرفی دیگر یکی از عواملی که دارای تأثیرات دوجانبه برعملکردشغلی و عملکردخانوادگی فرد است تعارض کار- خانواده است. تعارض کار-خانواده به تجربه ای که در آن تقاضاهای حوزه کار و خانواده با یکدیگر تداخل پیدا می کند و از منابع در دسترس فرد تجاوز می کند اشاره دارد (رانتاتن، کینون، فدلت و پوکینن ،2008). تعارض کار-خانواده، زمانی اتفاق می افتد که افراد در شرایطی قرار می گیرند که باید نقش های چندگانه را که نیاز به زمان، انرژی و تعهد دارد، انجام دهند و همه آن ها با یکدیگر تداخل پیدا می کند (جنز، چونکو، رنگرجن و رابرت ،2007).

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جامعه، نمونه ی آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 22

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط