پروپوزال بررسی تاثیر کالبد و کارکرد فضای ورودی شهر در حس تعلق شهروندان

پروپوزال رشته شهرسازی با عنوان بررسی تاثیر کالبد و کارکرد فضای ورودی شهر در حس تعلق شهروندان، مطالعه موردی: ورودی شهر کرج ( اتوبان تهران-کرج) ، پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی

پروپوزال بررسی تاثیر کالبد و کارکرد فضای ورودی شهر در حس تعلق شهروندان

بیان مسئله:
در مواجهه با پدیده شهر، ورودی شهرها اولین فضاهای شهری هستند که مخاطبان آن را تجریه می نمایند. این حوزه همواره دارای حال و هوایی خاص و بار معنایی ویژه ای است که با استناد به عوامل فیزیکی و ذهنی، آداب ورود به یک مکان را یاد آور می شود (کاشانی جو، 5:1386) .

ورود به شهر گذر از لا مکان به جا است. مبداء ورودی به معنای واسطه ای برای آمادگی حضور در مکان است. این آمادگی ، حسی درونی ، تعلیقی،پرابهام و هیجان انگیز است که حکایت از قرار داشتن وضعیتی برای رویارویی با وضعیت شگفت انگیز است .

فضاهای ورودی شهرها در گذشته متاثر از فرهنگ و سنن اجتماعی دارای ویژگی های ادراکی و بصری بود . این ویژ گی ها در فضای ورودی شهرها عمدتا حاصل فعالیت هایی است که در آن فضا جریان داشت. البته خصوصیات کالبدی فضای ورودی از اهمیت بسیار زیادی در ایفای اصلی ترین نقش آن یعنی ارتباط فیزیکی برخورداربوده است. بطور کلی فضاهای ورودی شهرهای قدیم ایران ، همانند بناهای فضایی با ماهیت انعطاف پذیر بود که می توانست همانند یک مفصل خود را با ویژگی های هر دو فضایی که به هم پیوند می یابند منطبق سازد ( بحرینی، 17:1381).

ولی امروزه با گسترش بی رویه شهرها و رشد روز افزون وسایل نقلیه موتوری و عدم توجه کافی به الگوهای مناسب کالبدی- فضایی در طراحی ورودی شهرها، این عنصر طراحی شهری علاوه بر مشکلات عدیده در بحث محتوا و کیفیت بصری ، دارای ضعف جدی در کالبد و کارکرد و در نتیجه حس مکان گردیده به طوریکه وجود کاربری های ناسازگار مانند پادگان ها، انبار مصالح، تعویض روغنی، تعمیرکاری ها، ساختمانهای فرسوده و زشت مسکونی و فضاهای متروکه ، سبب آلودگی های فیزیکی، زیست محیطی و اغتشاش و آشفتگی کالبدی گشته و سبب عدم خوانایی فضا عدم القاء حس ورود در فضاهای ورودی شهرها و درنتیجه عدم خاطره انگیزی و احساس تعلق مکانی شهروندان می گردد.

ورودی شهر شهر کرج نیزبه عنوان یکی از کلانشهرهای کشورمان، از این مشکلات کالبدی و کارکردی مستثنی نیست. از جمله این مشکلات در طراحی مسیر ورودی این شهر ، از مسیر اتوبان تهران-کرج می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ورودی کم عرض و طراحی نشده جنب پل فردیس که سبب مشکلات بسیار حرکتی و تصادفات زیاد در این محور در مواقع ترافیک سنگین می شود.
  • وجود ساختمان های فرسوده مسکونی در اطراف این ورودی
  • عدم انسجام فضایی توده های ساختمانی اطراف ورودی شهر کرج و فضاهای اطراف ورودی این شهر
  • وجود تعمیرکاریهای و تعویض روغنی ها که چهره نامطلوبی به ورودی این شهر بخشیده است.
  • نبود فضای شهری مناسب برای برای استراحت و تفریح افرادی که وارد شهر می شوند.
  • آلودگی شدید زیست محیطی موجود در محوطه اطراف ورودی
  • نبود پیاده راه و حتی راه عادی برای شهروندان هنگام ورود به شهر
  • عدم طراحی ناسب فضای سبز در اطراف ورودی شهر

بدیهی است در چنین فضاهایی نمی توان فضایی خاطره انگیز و خوانا برای شهروندان ایجاد نمود. لذا شناخت، بازیابی و طراحی ورودی شهر کرج به عنوان یکی از شاهراه ها و محورهای اصلی حمل و نقل کشوری که شهر تهران را به بسیاری از شهرهای مهم کشورمان متصل می نماید، توام با رعایت اصول کارکردی و کالبدی طراحی شهری برای ایجاد فضایی با هویت و خاطره انگیز در ذهن شهروندان می بایست صورت بگیرد .

فهرست مطالب:
بیان مساله
اهمیت وضرورت موضوع
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
روش تحقیق
پیشینه تحقیق


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 10

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط