پروپوزال بررسی رابطه خصوصیات شخصیتی و مدیریت تعارض

دانلود پروپوزال دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت با عنوان بررسی رابطه خصوصیات شخصیتی و مدیریت تعارض پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال بررسی رابطه خصوصیات شخصیتی و مدیریت تعارض

مقدمه:
در تمامی ادوار زندگی بشر، تعارض، کشمکش و اصطکاک بین منافع رئیس و مرئوس، کارگر و کارفرما، ارباب و رعیت وجود داشته است. تعارض واقعیتی است که بشر در طول تاریخ با آن آشنا بوده ولی متاسفانه به دلیل عدم مدیریت صحیح، بیشتر تعارضات به ستیزه جویی و دشمنی مبدل شده است و امروزه جوامع بشری به علت پیشینه نا خوشایندی که از آن دارند، به تعارض به عنوان یک پدیده منفی می نگرند (مقیمی، 1385).

بسیاری از صاحب نظران اخیر سازمان به این باور رسیده‌ اند که علی‌رغم کوشش های سازمان و مدیریت برای اجتناب، جلوگیری و در نطفه خفه کردن تعارض، باز هم به وقوع خواهد پیوست و حضور دائمی خود را در سازمان حفظ خواهد کرد. بنابر این مسئله این نیست که آیا کشمکش و اختلاف وجود دارد یا نه، زیرا در هر حال وجود خواهد داشت.

نکته حائز اهمیت این است که چگونه با مساله برخورد می شود و مورد رسیدگی قرار می گیرد (مولینز ، 1990). تعارض در واقع چیز بدی نیست چنان چه اگر به طور صحیح مدیریت شود می تواند پیامدهای مثبت قابل توجهی داشته باشد و می‌تواند به عنوان یک نیروی حیات بخش و انرژی بخش در گروه‌ها و سازمان ها باشد و حتی مشخص شده است که تعارض می تواند تاثیرات مخرب موقعیت های برد و باخت سازمان را به حداقل برساند (مولینز، 2002 ).

برخی از علمای علم رفتاری معتقدند که تنوع گروه کاری از طریق تعارض، عملکرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در متون رفتاری از دو نوع تعارض سخن رانده اند، یکی تعارض احساسی و دیگری تعارض وظیفه ای. مدیریتی که بتواند از تعارض احساسی بکاهد و تعارض وظیفه ای را به نحو شایسته ای مدیریت کند موفق تر خواهد بود. در این راه مدیران باید از منشاء تعارضات و نحوه تأثیرگذاری تنوع بر تعارض آگاه بوده و شیوه های مناسب برخورد با آن را بدانند (الوانی، دانائی فرد، 1380).

سبک هایی که هر یک از مدیران برای حل تعارض انتخاب می کنند، تحت تاثیر ویژگی های منحصر به فرد آن ها نظیر شخصیت، نگرش ها، سبک رهبری، جنسیت، شایستگی ها و میزان قدرت و اقتدار آن ها و نقشی که در تعارض دارند قرار می گیرد (ایزدی، 1379). از جمله مهمترین عواملی که تعیین کننده شیوه برخورد افراد با دیگران است شخصیت می باشد. برای مثال مدیران ورزشی درونگرا از فعالیت های ورزشی دیر بازده که فاقد برنامه های تبلیغی است و بعضاً پیچیده و درد سرساز است پرهیز می کنند.

آن ها در برابر تغییر و تحولات اساسی مقاومت می کنند و دوست دارند وضعیت موجود حفظ شود و برنامه های فعلی را سر و سامان دهند. مدیرانی که شخصیت برونگرا دارند در ایجاد روابط مؤثر بین کارکنان به ویژه مربیان و ورزشکاران قوی عمل می کنند؛ در سخنرانی و فن بیان استادند و سعی می کنند شیوه های رفتاری خود را با فرهنگ سازمان تحت سرپرستی و علایق افراد زیردست تطبیق دهند (نادریان جهرمی، 1386).

هرسی و بلانچارد شخصیت و سبک را مترادف فرض کرده و معتقدند” شخصیت یا سبک رهبری یک فرد عبارت است از الگوی رفتاری که وی هنگام هدایت کردن فعالیت های دیگران از خود نشان می دهد”. بر این اساس شخصیت افراد تا حد زیادی شیوه حل تعارض آن ها را تعیین می کند ( هرسی و بلانچارد،1972).

در تحقیقات بسیاری ارتباط بین ویژگی شخصیتی که در حیطه تئوری پنج فاکتوری (کاستا و مک کری 1992) است با شیوه های حل تعارض مورد بررسی قرار گرفته است. تئوری پنج فاکتوری شخصیت توسط مک کری و کاستا توسعه یافته است. آن ها برنامه ای را در پیش گرفتند که پنج عامل شخصیت، معروف به “پنج عامل نیرومند” یا “پنج بزرگ ” را شناسایی کردند. این پنج عامل شامل روان رنجورخویی ، برونگرایی ، فراخ ذهنی ، خوشایندی (توافق) و وجدانی بودن می باشد (فورد وود و بل ، 2008 ).

سمت های مدیریتی متعددی در ورزش وجود دارد. کسانی که این پست ها را اشغال می کنند از طیف وسیعی از شیوه های مدیریتی و ویژگی های انسانی برخوردارند. برخی مدیران موفق هستند و برخی دیگر نا موفق؛ باید دید آنچه یک مدیر را موفق می سازد و به بیان دیگر کسی را واقعاً مدیر می کند چیست؟ (جکسون و پالمر ، 1988).

همان طور که بیان شد تعارض جنبه اجتناب ناپذیری از زندگی سازمانی است. آن چه در این میان مهم است، برخورد منطقی با تعارضات سازمانی است. هیات های ورزشی در مراکز استان ها نیز به عنوان یکی از مراکز مهم ورزشی کشور نیازمند مدیرانی با ویژگی های مثبت شخصیتی و هم چنین هوش و ذکاوت بالایی بوده تا در زمان های بحرانی و بروز تعارضات در درون سازمان بتوانند به طور صحیح با آن برخورد نموده و با اتخاذ شیوه های درست، تعارضات را به خوبی حل نمایند.

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جامعه، نمونه ی آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 23

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط