پروپوزال بررسی عوامل موثر بر طرح تجهیز و نوسازی اراضی

این پروپوزال در مورد بررسی عوامل موثر بر طرح تجهیز و نوسازی اراضی (رشته مدیریت کشاورزی) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال بررسی عوامل موثر بر طرح تجهیز و نوسازی اراضی

مقدمه:
زمین از منابع محدود و تجدیدناپذیر مصرفی است که به عنوان منبع امرار معاش و امنیت مالی منتقل شده بین نسل ها و به عنوان ثروت تلقی می شود، به خصوص در استان های شمالی که منبع عمده ی امرار معاش اکثر مردم است. رابطه بین زمین و مردم عمیق است و درک مردم از زندگی، ثروت، مقام اجتماعی و آرزو به طور نزدیکی وابسته به زمین است. کوچک بودن و پراکنش قطعات زراعی به عنوان یکی از مشکلات کشاورزی ایران باعث گردیده تا استفاده از ماشین آلات در این اراضی مشکل بوده و هزینه ها را افزایش داده ودر نتیجه تولید و بهره وری مزرعه کاهش یابد.

این خصوصیات در مزارع شالیکاری ایران نیز عمومیت دارد، طوری که پراگندگی مزارع کوچک و شکل هندسی نامناسب آن ها موجب عدم استفاده بهینه از منابع و نهاده های تولید می گردد و در نتیجه از یک طرف باعث افزایش هزینه تولید و از طرفی دیگر مانع رسیدن به حداکثر تولید می شود و اعمال و روش های پیشرفته در کشاورزی را با مشکل مواجه می سازد. در این راستا تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری از گام های مهم زیربنای لازم جهت تولید بیشتر و اقتصادی تر محصول برنج محسوب می شود.

هدف از این عملیات مرتب کردن اراضی شالیزاری، افزایش راندمان آبیاری، افزایش راندمان کاربری ماشین آلات و تسریع در تجمیع قطعات پراکنده، احداث جاده های زارعی، فراهم کردن زمینه جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، بالابردن قابلیت زهکشی اراضی در جهت توسعه کشت دوم بعد از برنج و در یک جمله استفاده بهینه از منابع آب و خاک و نهاده ها می باشد (یزدانی،1382).

بررسی منابع علمی در این زمینه، بیانگر محدود بودن منابع تحقیقاتی در داخل کشور می باشد، در عین حال بررسی های تحلیلی و مطالعات پرسشنامه ای تا حدودی رواج داشته است، به طوری که می توان ادعا نمود که هیچ گونه هماهنگی بین ارزش و اهمیت کار با میزان فعالیت های علمی مربوطه مشاهده نمی شود. با توجه به وسعت ابعاد اجتماعی و اقتصادی این طرح، و چند جانبه بودن تغییرات ایجاد شده در مزرعه، انجام فعالیت های علمی با در نظر گرفتن امکانات موجود و روال اجرایی طرح های تحقیقاتی در کشور چندان ساده نمی باشد.

از سوی دیگر، طرح های توسعه و تجهیز اراضی شالیکاری در کشورهای برنج خیز، از سال ها پیش شروع شده و مسائل تحقیقاتی مربوطه، در آن سال ها مورد بررسی قرار گرفته است. بدیعی است که نتایج و تجربیات اجرایی طرح های مشابه تولید برنج در شرایط کشور ما کاملأ مطابقت نداشته و به راحتی قابل استفاده نیست بلکه با در نظر گرفتن تمام ملاحظاتی ضروری در عرصه انتقال تکنولوژی، لازم است مطابق شرایط ویژه ی کشور و ملاحظات منطقه ای با این امر اقدام نمود(یزدانی،1382).

بر اساس مطالعات صورت گرفته چهار عامل در موفقیت طرح تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی مؤثرند که عبارتند از: عوامل فرهنگی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی و عوامل فنی و اجرایی. از متغیرهای تأثیرگذاردرطرح تجهیز و نوسازی می توان به قوانین، مالکیت، دانش فنی، تحویل به موقع اراضی کشاورزی، ساخت راه های بین مزارع، ساخت کانال های مناسب، کاهش مصرف آب، باورها و اعتقادات سنتی و کاهش هزینه تولید اشاره کرد.

مهم ترین اولویت های بازدارنده در مسیر توسعه طرح تجهیز و نوسازی، مسائل فرهنگی و اجتماعی است که ناشی از سواد پایین و به تبع آن، عدم برخورداری از دانش فنی لازم و برخی باورها و اعتقادات سنتی است می باشد و مهم ترین هدف از اجرای این طرح ها، کاهش هزینه های تولید و افزایش درآمد کشاورزان می باشد (آشکار آهنگر کلای و همکاران، 1385).

در این تحقیق سعی گردیده تا عوامل پیش برنده و بازدارنده تجهیز و نوسازی اراضی شالیکاری غرب گیلان موردتأکید قرار گیرد. و لذا با توجه به اینکه تجهیز و نوسازی در اراضی شالیزاری در آغاز تکامل و نیز تعالی علمی می باشد، بی شک کاستی ها و معایب آن روز به روز آشکار گردیده و موجبات توجه بیشتر و ارائه راهکارهای علمی و عملی کارشناسان مرتبط، پیمانکاران، دانشجویان و تمامی اقشاری که به نوعی با این مسئله مرتبط می باشند را فراهم می سازد که خود مبنای تحقیقات علمی و پژوهش های عملی در کلیه سطوح می باشد.

با توجه به هزینه بالای اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، بررسی شناسایی عوامل پیش برنده و بازدارنده و رفع نواقص کار باعث بهره وری بیشتر خواهد گردید و وزارت جهاد کشاورزی با برنامه ریزی منسجم تر نسبت به اجرای طرح اقدام خواهد نمود و همچنین کشاورزان نیز با اجرای طرح از پیشرفت های مکانیزاسیون بهره بیشتری را در فرآیند تولید خود کسب خواهند نمود.

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 16

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط