پروپوزال بررسی نقش مرکز غیبی تبریز در مرحله دوم جنبش مشروطیت (با تاکید بر نقش علی مسیو)

این پروپوزال در مورد بررسی نقش مرکز غیبی تبریز در مرحله دوم جنبش مشروطیت (با تاکید بر نقش علی مسیو) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی

پروپوزال بررسی نقش مرکز غیبی تبریز در مرحله دوم جنبش مشروطیت (با تاکید بر نقش علی مسیو)

چکیده
در دوره استبداد صغیر، تبریز تنها شهری بود که در مقابل نیروهای استبدادی ایستادگی کرد تا در نهایت موفق شد بر آنان غلبه کند. در این دوره مرکز غیبی تبریز با رهبری علی مسیو، به عنوان مهم‌ترین هسته‌ی اجتماعیون عامیون متأثر از احزاب سوسیال دمکرات، در این پیروزی و روند تحولات سیاسی و اجتماعی این شهر تأثیرگذار بود.

مسئله اساسی در این پژوهش تعیین جایگاه و میزان تأثیرگذاری مرکز غیبی در رویدادهای این دوره و پیروزی دوباره مشروطه خواهد بود.

گروه‌های متفاوتی در داخل تبریز و حتی خارج از آن در مبارزه علیه استبداد شرکت داشتند. بدیهی است که بدون همکاری و هماهنگی در بین آن‌ها، ادامه مبارزات مشکل می‌نمود. بنابراین انسجام بخشیدن میان این گروه‌ها و مبارزات علیه استبداد نیاز به برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی را ضرورت می‌بخشید. در این میان، مرکز غیبی تبریز به عنوان یک نیروی سیاسی و اجتماعی سازمان‌یافته و مخفی موفق شد مشروطه خواهان و گروه‌ها و طبقات اجتماعی فعال در تبریز را تحت تأثیر قرار دهد و در مقام نیروی فکری مشروطه خواهان، با برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی مجاهدین در تبریز نقش مهمی را در استقرار مجدد مشروطه ایفا کند.

کلمات کلیدی: اجتماعیون عامیون، انقلاب مشروطیت، استبداد صغیر، مرکز غیبی، مجاهدین، علی مسیو.

بیان مسئله
جنبش مشروطه به جهت آن که ساختار خودکامگی ایران را در هم شکست، نقطه عطفی در تاریخ ایران محسوب می‌گردد. این جنبش موجب سر بر آوردن گروه‌ها و نیروهای سیاسی، اجتماعی و فکری گوناگونی در عرصه قدرت و سیاست ایران شد که حاصل جریان‌های داخلی و تعاملات خارجی بودند و به صورت مخفی یا آشکار به فعالیت می‌پرداختند.

یکی از گروه‌های مهم و تأثیرگذار در پیدایش فکر مشروطه‌خواهی و تحولات پس از مشروطه احزاب سوسیال دموکرات‌ها بودند، چه اجتماعیون عامیون (سوسیال دمکراسی انقلابی) قفقاز و حزب همت و چه شعبه‌های متأثر از آنان در داخل. از مهم‌ترین مراکز داخل کشور مرکز غیبی (سازمان مخفی اجتماعیون عامیون) تبریز بود که توسط علی مسیو رهبری می‌شد. علی مسیو در پیدایش و رشد سازمان‌های متعدد اجتماعیون عامیون ایران نقش بارزی ایفا نمود. وی در دوره مشروطیت، با پایه‌گذاری مرکز غیبی تبریز که می‌توان از آن به عنوان مهم‌ترین و موثرترین هسته اجتماعیون عامیون ایران یادکرد، خدمات انکارناپذیری انجام داده است.

پس از پیروزی و استقرار مشروطه، درگیری میان موافقان و مخالفان آن به شدت افزایش یافت. سرانجام در این دوره، مبارزات میان مشروطه خواهان و مشروعه خواهان در نهایت با کش‌و‌قوس‌های فراوان منجر به توپ بسته شدن مجلس و آغاز استبداد صغیر شد. شهرها یکی پس از دیگری به تصرف نیروهای ضد مشروطه در آمد. در این دوره جریان مشروطه‌خواهی به شدت در تنگنا قرار گرفت و می‌رفت که برای همیشه از ایران رخت بربندد. اما تبریز با ایستادگی در برابر استبداد نقش منجی مشروطه را ایفا نمود. مجاهدین در تبریز با جنگ‌های مسلحانه پس از یازده ماه سرانجام توانستند نیروهای استبدادی را شکست داده و مشروطه را دوباره در ایران برقرار کنند. در این پیروزی مرکز غیبی نقش بسیار مهمی دارد.

مسئله اساسی که در این پژوهش مورد توجه قرار دارد تأثیر مهم مرکز غیبی در تحولات سیاسی اجتماعی شهر تبریز در این دوره است. مرکز غیبی تبریز، به عنوان بازوی فکری مجاهدین در مقابل نیروهای استبدادی عمل می‌کرد و با آموزش و سازمان‌دهی مجاهدین نقش فعالی در پیروزی مشروطه خواهان داشت. مرکز غیبی ترکیب اجتماعی متنوعی داشت و اعضای این حزب توانست با تشکیلات مخفی خود در بین گروه‌ها و طبقات مختلف اجتماعی نفوذ زیادی به دست آورد. گرچه مجاهدین نقش بسزایی در نبردهای مسلحانه و پیروزی بر استبداد داشتند اما مرکز غیبی به عنوان یک مرکز سازمان‌یافته نقش مهمی را در رهبری مشروطه خواهان تبریز داشت زیرا رهبران مجاهدین تجربه و اطلاع کافی از این تحولات نداشتند و بیشتر به عنوان بازوی عملی رفتار می‌کردند.

این پژوهش در صدد تبیین این نکته هست که مرکز غیبی به عنوان یک نیروی سیاسی و اجتماعی چه تأثیری بر روند تحولات عصر خود داشت؟ جامعه ایران عصر مشروطه تا چه حد با اهداف و آرمان‌های این گروه‌ها احساس نزدیکی می‌کرد؟ و مشروطه خواهان ایران و به ویژه طبقات اجتماعی فعال در قیام تبریز تا چه میزان تحت تأثیر انجمن غیبی بودند و نقش این انجمن در این رویدادها و پیروزی و تداوم مشروطه تا چه اندازه است؟

فهرست مطالب:
الف) چکیده
ب) بیان مسئله
ج) سئوالات تحقیق
د) بررسی منابع
ه) مواد و روش‌ها (روش تحقیق
و) نتایج مورد انتظار
ز) معیار ارزیابی موفقیت
ح) برنامه زمان‌بندی شده انجام پایان‌نامه
ط) منابع و مآخذ
ی) واژه‌ نامه

عنوان فارسی : بررسی نقش مرکز غیبی تبریز در مرحله دوم جنبش مشروطیت (با تاکید بر نقش علی مسیو)
عنوان انگلیسی : Studying of Tabriz Occult Center In The Second Phase of Constitution Movement (By Emphasis on Role of Ali Monsieur)


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 14

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط