پروپوزال بررسی پروژه مدیریت چرا در سطح مراتع

این پروپوزال در مورد بررسی پروژه مدیریت چرا در سطح مراتع (رشته منابع طبیعی – مرتعداری ) می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال بررسی پروژه مدیریت چرا در سطح مراتع

مقدمه:
منابع طبیعی بعنوان یک بستر برای رشد و توسعه اقتصادی جوامع و کشورها در سطوح خرد و کلان مطرح است. میزان استفاده از این منابع همراه با بهره برداری اصولی در رشد و توسعه اقتصادی جوامع و کشورها تاثیرگذار است. مسایل و مشکلات موجود در امر مدیریت مراتع اعم از مشکلات طبیعی، اقتصادی و اجتماعی، افزایش جمعیت انسانی و نیاز به ایجاد کار، درآمد و تامین مواد غذایی منجر به افزایش تعداد بهره برداران از مراتع به چندین برابر گردیده است (آذرنیوند، 1380).

مراتع به عنوان قطب تولید گوشت، علوفه، حفظ آب، خاک و متضمن استمرار تولید در بخش های دامداری از نقش ارزنده ای در اقتصاد کشوربرخوردار است. این موهبت خدادادی با پتانسیل بالقوه-ای که دارد در صورت مدیریت صحیح علمی و اصولی حتی می تواند در سخت ترین شرایط آب و هوایی پاسخگوی نیازهای بهره بردارن از این منبع تولید برای سالیان متمادی باشد (آذرنیوند، 1380).

درصد بالایی از دام های کشور به مراتع وابسته اند و این مراتع هستند که می توانند علاوه بر تولید گیاهان دارویی و صنعتی در شرایط آب و هوایی خشک ایران به مقدار بسیار زیادی از فرسایش خاک و هدررفت آب جلوگیری کنند و از طرفی موجب لطافت و پاکیزگی هوا، تولید و افزایش علوفه، تغذیه سفره های زیرزمینی و جلوگیری از شور شدن آب ها و … شود (آذرنیوند، 1380).

بطور خلاصه حیات اقتصادی جامعه ما به خصوص قشر عظیمی از مردم که فقط از راه دامداری و کشاورزی امرار معاش می کنند به مراتع وابسته است. در سالیان گذشته، با وجود اعمال سیاست های مختلف مالکیت و بهره برداری مراتع، بدلیل وجود جمعیت نسبتا پایین و کیفیت نسبتا بهتر مراتع، تعادل و توازنی بین تعداد دام و ظرفیت مراتع وجود داشته است. در ادامه با سیر صعودی جمعیت از یکسو و بالا رفتن هزینه های زندگی و کاهش خود مصرفی از سوی دیگر شاهد افزایش تعداد دام در مراتع بودیم.

همچنین سیاست های دامداران از تولید برای مصرف به تولید برای فروش تغییر یافت که به تبع آن دامداران برای کسب درآمد بیشتر، اقدام به افزودن تعداد دام در مرتع نمودند که این عوامل منجر به تخریب مراتع کشور گردیدند. با در نظر گرفتن اهمیت مراتع، شرایط خشک آب و هوایی ایران و این نکته که در شرایط کنونی، مراتع قادر به تولید علوفه مورد نیاز دام های کشور نمی باشد، باید نسبت به افزایش تولید در واحد سطح مراتع اقدام نمود (آذرنیوند، 1380).

با توجه به این مسایل، سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور در طول سال های فعالیت خود جهت بهره برداری بهینه، اصلاح و احیای مرتع و حفاظت آب و خاک و در نتیجه جلوگیری از تخریب مراتع روش های مختلفی را مورد آزمون و تجربه قرار داده است. در شرایط کنونی و با توجه به سیاست‌های سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور، واگذاری مراتع در قالب طرح-های مرتعداری به بهره برداران به عنوان یک راه حل اساسی در احیا و اصلاح مراتع مورد توجه گسترده قرار گرفته است که با اجرای این طرح ها علاوه بر انجام عملیات اصلاحی و احیایی متناسب با شرایط اقلیمی و اکولوژیکی منطقه، بهره برداری اصولی همراه با سیستم های چرایی مناسب و با رعایت ظرفیت چرا صورت می گیرد.

طرح های مرتعداری یکی از شیوه های مدیریتی است که در سال های اخیر در سطح وسیعی مورد توجه قرار گرفته است. بطور کلی اجرای طرح-های مرتعداری بر اساس محدوده عرفی مرتعداران به عنوان بهترین روش در جهت اصلاح و احیای مراتع مورد ملاحظه قرار گرفته است. عدم مشارکت بهره بردارن به عنوان یک دلیل عمده، مانع اجرای دقیق طرح های مرتعداری بوده است (آذرنیوند، 1380).

مشارکت بهره برداران در طرح های اصلاحی و احیایی مراتع امری ضروری و بخش مهمی از موفقیت پروژه ها را در این منابع سبب می شود. امروزه نقش مشارکت مردم در امر اصلاح، احیاء و مدیریت منابع طبیعی ملموس و از رویکردهای جدید سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به شمار می رود (اسراری، 1379). یکی از راهکارهای تأثیرگذار برای کاهش تخریب مراتع، مشارکت بهره برداران در اجرای طرح های مرتعداری است، لذا بررسی نگرش بهره بردارن مراتع نقش مهمی در شناخت عوامل مؤثر بر مشارکت آنان در این گونه طرح ها را دارد (اسراری، 1379).

یکی از برنامه هایی که در طرح های مرتعداری مد نظر مدیران و برنامه ریزان طرح ها می باشد کنترل ظرفیت چرا است. بنابراین لازم است که طرح های مرتعداری اجرا شده از این نقطه نظر مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 20

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط