پروپوزال طراحی مجموعه مسکونی در اصفهان با هدف ارتقای کیفیت تهویه طبیعی

این پروپوزال در مورد طراحی مجموعه مسکونی در اصفهان با هدف ارتقای کیفیت تهویه طبیعی در حیاط های مرکزی آن با بهره گیری از الگوهای سنتی به روش CFD می‌ باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال طراحی مجموعه مسکونی در اصفهان با هدف ارتقای کیفیت تهویه طبیعی

بیان مسأله
مطابق مشاهدات و مطالعات صورت گرفته، ساختمان های مسکونی امروزی معمولا بدون توجه به الگوهای اقلیمی و بومی مناطق ساخته می شوند و چه از لحاظ هویتی و چه از لحاظ اقلیمی و مصرف انرژی، دارای مسائل متعدد می باشند. در اصفهان مجتمع های مسکونی فراوانی در چند سال اخیر ساخته شده است که در بیشتر آنها الگوهای بومی فراموش شده اند و یا به صورت نمادین و موردی بکار رفته اند که نه از لحاظ اقلیمی کارایی دارند و نه از لحاظ عملکردی. در میان این الگوها، حیاط های مرکزی خصوصا در شهرهای اقلیم گرم و خشک و کویری، بسیار مورد توجه سازندگان قرار دارند.

الگوی بسیاری از مجتمع های مسکونی ساخته شده یا در حال طراحی در اصفهان، بر اساس حیاط مرکزی بوده و بطور مثال در مجتمع هایی نظیر زیتون یا بهارستان، این الگو مورد استفاده بوده است. با این حال مطبوعیت و مطلوبیت هوای داخل این حیاط ها، چندان مورد قبول نبوده و به نظر می رسد که این حیاط ها صرفا به صورت نمادین مورد استفاده بوده اند. به عبارت دیگر هوای محبوث در فضای حیاط های مرکزی مدرن، آسایش حرارتی لازم را تامین نمی نماید و تهویه طبیعی موثری نیز ایجاد نمی شود.

بر اساس مطالعات صورت گرفته، حیاط های مرکزی بکار رفته در طراحی خانه های سنتی یا بناهایی نظیر مسجد جامع و مسجد امام اصفهان موجب بهبود کیفیت هوای محبوث در فضای این حیاط ها شده و موقعیت آبنماها و باغچه ها به گونه ای است که چه به لحاظ تامین رطوبت و چه به لحاظ شرایط دمایی، شرایط آسایش را تا حد امکان بوجود می آورد. در عین حال علاوه بر ایجاد منظر مناسب برای ساکنین، موجب تلطیف هوا نیز شده و با کنترل جریانات شدید هوای خارج و باد خارج، یک فرایند تهویه طبیعی و موثر را برنامه ریزی می نماید که هم جریان هوای کنترل شده و ملایمی را در فضای حیاط مرکزی برقرار می سازد و هم رطوبت کافی را برای آن تامین می نماید.

بدین ترتیب مسئله اصلی، نحوه استفاده از الگوی حیاط مرکزی در طراحی خانه های امروزی بوده که باید به گونه ای طراحی شود تا آسایش حرارتی ساکنان را تا حد امکان تامین نموده و امکان برقراری جریان هوای موثری در فضای آن وجود داشته باشد. بنابراین سوالی که در این میان مطرح میشود، اینست که الگوی جریان هوای داخل حیاط های مرکزی در خانه های سنتی اصفهان چگونه بوده و چه معیارهایی در طراحی آنها لحاظ شده تا جریان هوای موثر و مطلوبی را در فضای حیاط مرکزی این خانه ها برقرار نماید.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 8

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط